Kremlin mukaan tilanne Donbassin puolueettomalla linjalla on pelottava | TASS-uutiset


Kremlin edustajan mukaan "Ukrainan asevoimien provokaatiota tapahtuu säännöllisesti"...


Moskova, 2. huhtikuuta / TASS /. Donbassin tilanne sitoutumislinjan varrella on melko pelottava, ja siellä havaitaan lukuisia Ukrainan armeijan provokaatioita, Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi tiedotusvälineille perjantaina."Retoriikamme [Donbassista] on ehdottoman rakentavaa", Peskov sanoi vastauksena kysymykseen. "Emme hemmottele toiveajattelua. Valitettavasti todellisuus sitoutumislinjalla on melko pelottavaa. Ukrainan asevoimien provokaatioita tapahtuu. Ne eivät ole rentoja. Niitä on ollut paljon."

Kysyttäessä Ukrainan päävaltuutetun Leonid Kravchukin ehdotuksesta "täydellisen ja kattavan tulitauon noudattamisesta" 1. huhtikuuta alkaen Peskov sanoi, että Venäjä ei ollut konfliktin osapuoli.

"Aselepo koskee vain voimia irtautumislinjan kummallakin puolella", Peskov sanoi.

Donbassin jännitteet kasvoivat 26. maaliskuuta, kun neljä ukrainalaista sotilashenkilöä kuoli lähellä Shumyn kylää. Kiova syytti heidän kuolemastaan ​​Donetskin kansantasavallan joukkoja. Donetsk kielsi vastuunsa pommituksista. Myöhemmin Donetskin tasavalta ilmoitti, että Ukrainan sotilaat tapettiin maamiinalla tarkastettaessa miinakenttiä.

Venäjän presidentin edustaja Dmitri Peskov sanoi aiemmin, että Kreml oli huolissaan siitä, että Ukrainan osapuoli saattaa ryhtyä provosoiviin toimiin Kaakkois-Ukrainassa, mikä luo sisällissodan vaaran.

Keskiviikkona Venäjän presidentin edustaja Ukrainan itäosassa vallitsevan konfliktin ratkaisemisesta vastaavassa yhteysryhmässä Boris Gryzlov kuvasi Kiovan kantaa Donbassin konfliktialueiden turvallisuuskysymykseen vastuuttomaksi ja kyyniseksi.

TASS

https://tass.com/politics/1273439

Kommentit