Kreml nuhtelee Yhdysvaltoja pakkomielteestään Venäjää vastaan ​​määrättyjen pakotteiden vuoksi | TASS


Vastavuoroisuuden periaate on edelleen Moskovan perusperiaate valittaessa vastausta Yhdysvaltain pakotteisiin, Kremlin tiedottaja totesi

Moskova, 16. huhtikuuta / TASS /. Washingtonin asenne sanktioiden asettamisesta Venäjälle pysyy epähyväksyttävänä Venäjälle, Kremlin edustaja Dmitri Peskov kertoi toimittajille perjantaina.

"On selvää, että he (Venäjän ja Yhdysvaltojen presidentit) eroavat toisistaan ​​ymmärryksessään siitä, miten rakentaa molempia osapuolia hyödyttäviä suhteita toistensa edut huomioon ottaen. Oletan, että näkemyksiä ei ole lähennetty toisiinsa. Ja tietysti pakkomielle pakkomielle Amerikkalaisia ​​kollegojamme ei voida hyväksyä ", hän sanoi, kun häntä pyydettiin kommentoimaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin puhetta, jossa hän ilmaisi olevansa valmis vähentämään suhteita Venäjän kanssa.

"Presidentti Putin puhui suhteidemme rakentamisen, normalisoinnin ja eskalisoinnin toteutettavuudesta", Peskov sanoi. "Hän puhuu siitä johdonmukaisesti, on siitä vakuuttunut. Hän on toistuvasti todennut, että olemme valmiita kehittämään vuoropuheluamme siinä määrin kuin kollegamme ovat valmiita tekemään sen. Tässä mielessä on hyvä asia, että Kahden valtion kannat yhtyvät täällä ", lehdistösihteeri totesi.

Vastavuoroisuuden periaate on edelleen Moskovan perusperiaate valittaessa vastausta Yhdysvaltain uusimpiin pakotteisiin, mutta lopullisen päätöksen tekee presidentti Vladimir Putin, Peskov sanoi.

Kremlin tiedottaja kysyi, vastaako Venäjä viimeisimpiin Yhdysvaltain pakotteisiin ja milloin päätös saatetaan tehdä selväksi: "Vastavuoroisuuden periaatetta ei yleensä ole kumottu tällaisissa asioissa. Se on perusperiaate. Mutta haluan sanoa vielä kerran, että kaikki riippuu valtionpäämiehen päätöksestä. "

Peskov piti mieluummin hiljaa, kun häneltä kysyttiin, ottaako Moskova huomioon presidentti Joe Bidenin kehotuksen olla "viemättä sitä liian pitkälle" tehdessään vastatoimenpiteistä päätöksen.

Torstaina Yhdysvaltain presidentti Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksen uuden pakotekierroksen käyttöönotosta Venäjää vastaan. Erityisesti Yhdysvaltojen hallitus kieltää amerikkalaisia ​​yrityksiä hankkimasta Venäjän keskuspankin, Venäjän kansallisen varallisuusrahaston tai Venäjän valtiovarainministeriön liikkeeseen laskemia venäläisiä velkasitoumuksia 14. kesäkuuta 2021 jälkeen. Lisäksi Yhdysvaltain valtiovarainministeriö löi seuraamuksia 16 organisaatiolle. ja 16 henkilöä, joiden oletetaan osallistuneen häiritsemään Amerikan vaaleja. Lisäksi Washington otti käyttöön rajoituksia kahdeksaan Krimiin sitoutuneeseen henkilöön ja oikeushenkilöön, mukaan lukien Krimin hallituksen jäsenet.

Yhdysvallat karkottaa myös 10 diplomaattia, jotka työskentelevät Venäjän Washington DC: n suurlähetystössä. Yhdysvaltain hallinnon mukaan heihin "kuuluu Venäjän tiedustelupalvelujen edustajia".

https://tass.com/politics/1278935


Kommentit