Kiina | Maa avaa rajansa miljardeille dollareille kullan tuontia - tietolähteet | ReutersPeking / LONTOO / BENGALURU (Reuters) - Kiina on antanut kotimaisille ja kansainvälisille pankeille luvan tuoda maahan suuria määriä kultaa. Viisi asiaan perehtynyttä lähdettä kertoi, että se voi mahdollisesti torjua maailmanlaajuista kullan hintojen laskua kuukausien jälkeen.


Kiina on maailman suurin kullankuluttaja, joka kerää satoja tonneja jalometallia kymmenien miljardien dollareiden arvosta vuosittain, mutta sen tuonti laski koronaviruksen leviämisen ja paikallisen kysynnän kuivumisen myötä.

Kun Kiinan talous on elpynyt voimakkaasti viime vuoden toisesta puoliskosta lähtien, kultakorujen, tankojen ja kolikoiden kysyntä on elpynyt, mikä nosti kotimaiset hinnat maailmanlaajuisten vertailuarvojen yläpuolelle ja teki jalometalliharkkojen tuonnista kannattavaa.

Aasian kullakauppiaiden mukaan paikallinen palkkio on nyt noin 7-9 dollaria unssilta, ja se olisi todennäköisesti kasvanut edelleen, jos kysynnän tyydyttämistä ei olisi sallittu enemmän.

Noin 150 tonnia kultaa, arvoltaan 8,5 miljardia dollaria käypinä hintoina, lähetetään todennäköisesti Pekingin vihreän valon jälkeen, neljä lähdettä kertoi. Kaksi sanoi, että kulta lähetetään huhtikuussa ja kaksi sanoi, että se saapuu huhti- ja toukokuussa.

Suurin osa Kiinan kullan tuonnista tulee tyypillisesti Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Sveitsistä.

Kiinan keskuspankki (PBOC), maan keskuspankki, valvoo, kuinka paljon kultaa Kiinaan tulee liikepankeille myönnetyn kiintiöjärjestelmän kautta. Se sallii yleensä metallia, mutta joskus rajoittaa virtauksia.

"Meillä ei ollut kiintiöitä jonkin aikaa. Nyt saamme ne ... eniten vuoden 2019 jälkeen", sanoi erään pankin lähde kultaa Kiinaan.

PBOC ei vastannut kommentointipyyntöön.

Lähetysten koko osoittaa Kiinan dramaattisen paluun globaaleille jalometalliharkkomarkkinoille. Helmikuusta 2020 lähtien maa on tuonut keskimäärin noin 600 miljoonaa dollaria kuukaudessa eli noin 10 tonnia kultaa, Kiinan tullitiedot osoittavat.

https://finance.yahoo.com/news/exclusive-china-opens-borders-multi-095540747.html

Kommentit