Kansainvälinen avaruusasema | Venäjä päättää vetäytymisestä ISS: stä vuodesta 2025 teknisen tarkastuksen jälkeen | TASS


18. huhtikuuta 14:42 - Venäjän varapääministeri Juri Borisovin hallinnon mukaan aseman toiminnan aikataulu on umpeutunut ja sen kunto jättää paljon toivomisen varaa


Moskova, 18. huhtikuuta / TASS /. Venäjä tekee kansainvälisen avaruusaseman teknisen tarkastuksen ja tekee päätöksen vetäytymisestä projektista vuodesta 2025 lähtien ja ilmoittaa asiasta ulkomaisille kumppaneilleen.

Venäjän varapääministeri Juri Borisovin hallinnon mukaan aseman toiminnan aikataulu on umpeutunut ja sen tila jättää paljon toivomisen varaa. "Viime aikoina ilmoituksia teknisistä toimintahäiriöistä on tullut useammin. Onnettomuustilanteiden riskien välttämiseksi on tarpeen suorittaa aseman tekninen tarkastus. Tämän jälkeen on tehtävä päätös."

"Ja heille [kumppaneille] olisi ilmoitettava oikeudenmukaisesti vetäytymisestä ISS: stä vuodesta 2025", Borisovin mukaan Moskovassa. Kreml. Putin-ohjelma Rossiya-1-tv-kanavalla.

Kysymystä Venäjän osallistumisen jatkamisesta ISS-projektiin keskusteltiin avaruuskokouksessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa 12. huhtikuuta.

TASS

https://tass.com/science/1279545

Kommentit