Juutalainen ääni rauhaa varten tukee McCollum-lakiasetuksen asettamia ehtoja Yhdysvaltain avulle Israelille | CommonDreams.org


"Kongressin on lopetettava sivuuttamasta Israelin armeijan miehittämien palestiinalaisten lasten ja perheiden epäoikeudenmukaista ja räikeästi julmaa huonoa kohtelua."

Brett Wilkins, henkilökunnan kirjailija

Yhdysvallat. Ihmisoikeusryhmä Jewish Voice for Peace Action hyväksyi torstaina lakiehdotuksen Betty McCollumin, joka asettaisi ehdot miljardeille dollareille vuosittain annettavale sotilaalliselle avulle Israelille, jotta se estäisi sen hallitusta käyttämästä varoja palestiinalaisten lasten ja perheiden tappamiseen, kiduttamiseen, vangitsemiseen, karkottamiseen tai muutoin vahingoittamiseen.

McCollumin (D-Minn.) Bill (pdf) kieltää Israelin käyttämästä Yhdysvaltain veronmaksajien dollareita "palestiinalaisten lasten sotilaallisen pidättämisen, palestiinalaisomaisuuden laittoman takavarikoinnin, omistamisen ja tuhoamisen sekä siviilien pakkosiirron tukemiseksi Länsirannalla tai palestiinalaisille maille tekemiseksi kansainvälisen oikeuden vastaisesti".

Lisäksi se vaatii Yhdysvaltoja ulkoministerin todistamaan kongressille, että Yhdysvaltain varoja ei käytetä näihin laittomiin tarkoituksiin.

JVP Actionin valtioneuvoston vanhempi johtaja Beth Miller sanoi lausunnossaan, että lakiesitys "ei voinut tulla kriittisemmällä hetkellä. Pandemia on paljastanut ja voimistanut brutaalia systeemistä epäoikeudenmukaisuutta ympäri maailmaa - eikä Israel ole poikkeus".

"Israelin armeija on edelleen vanginnut palestiinalaisia ​​lapsia, ja kauhistuttavasti aikana, jolloin meitä kaikkia pyydetään jäämään kotiin, Israelin hallitus on itse asiassa lisännyt palestiinalaisten koteja purkautuvaa vauhtia", hän lisäsi. "Se ei voi olla selvempi: Kongressin on lopetettava Israelin hallituksen palestiinalaisten sorron rahoittaminen."

Israel saa tällä hetkellä Yhdysvalloista noin 8 3,8 miljardia vuosittaista ehdotonta sotilaallista apua.

https://www.commondreams.org/news/2021/04/15/jewish-voice-peace-action-endorses-mccollum-bill-placing-conditions-us-aid-israel

Kommentit