Bloomberg: Maailma suuntaa pois dollarista: Alhaisin osuus maailmanvarannoista vuoden 1995


 

  • MARKKINAT. Dollarin osuus maailmanvarannoista on laskenut pienimmälle tasolle vuodesta 1995.

  • Greenbackin osuus laskee 59 prosenttiin; euro nousi 21,2 prosenttiin

  • Maailman suunta moninaisemman varantovaluutan kehykseen: CIBC


Kansainvälisen valuuttarahaston tietojen mukaan dollarin osuus maailman valuuttavarannoista laski viimeisellä neljänneksellä noin 59 prosenttiin, mikä on 25 vuoden matalin.

Liukumäki tapahtui vuosineljänneksen aikana, jolloin dollarin arvo laski eniten vuodesta 2010, ja keskellä kysymyksiä siitä, kuinka kauan dollari voi säilyttää asemansa tärkeimpänä varantovaluuttana. Kiinalainen renminbi on muuttumassa voimaksi, joka on otettava huomioon valuuttamarkkinoilla, ja enemmän juania vaihtaa (ostaa ja myy) kuin koskaan aiemmin Lontoossa, maailman johtavassa valuuttakeskuksessa.

Dollarin osuus maailman varannoista laskee 25 vuoden alimmalle tasolle


"Tämä on hitaasti poltettava teema, mutta olemme sitä mieltä, että olemme ajan myötä siirtyneet" usean varantovaluutan "kehykseen", CIBC: n strategi Bipan Rai sanoi sähköpostitse.

Neljännellä vuosineljänneksellä euron osuus virallisista valuuttavarannoista nousi 21,2 prosenttiin 20,5 prosentista, kun taas juanin osuus nousi melkein 2,3 prosenttiin 2,1 prosentista. Renminbi oli 1,94% vuoden 2019 viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Bannockburn Globalin päämarkkinastrategia Marc Chandlerille dollarin osuuden lasku maailmanvarannoista on väliaikaista ja johtui sen liukastumisesta useimpiin valuuttoihin viimeisellä neljänneksellä. Hän keskittyy tietoihin, jotka osoittavat, että keskuspankkien dollarimäärä nousi 7 biljoonaan dollariin, mikä on ennätys, ja huomauttaa, että prosentuaaliset muutokset "vääristävät" lyhytaikaisia ​​arvostusmuutoksia.

"59% on tilastollinen melu, joka syntyy arvostuksen ja olennaisten muutosten yhdistelmästä" euron kysynnässä viimeisellä vuosineljänneksellä, hän sanoi sähköpostissa. "Dollarin elpyminen Q1 21: ssä kääntää arvonmuutoksen ja dollarin osuus varannoista kasvaa."

Tänä vuonna tapahtuneen nousunsa ansiosta dollari on parhaan neljännesvuosittaisen tuloksensa vuodessa, kasvua 2,8%. Dollari on edelleen hallitsevin valuutta, ja pankin kansainvälisten järjestelyjen tiedot osoittavat, että se on toisella puolella 88% kaikista kaupoista.

- Kristy Scheuble avustaa

Kirjoittanut Susanne Barton ja Daniela Sirtori-Cortina 31. maaliskuuta 2021, 18.18 GMT + 3 Päivitetty 31. maaliskuuta 2021 klo 22.05 GMT + 3

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-31/dollar-s-share-of-global-reserves-sinks-to-lowest-since-1995

Kommentit