Biden pitää puhelua Putinin kanssa rakentavana, Valkoinen talo sanoo | TASS


Maailma | 14. huhtikuuta 21:43 | Tiistaina Putinilla ja Bidenillä oli toinen puhelinsoitto Bidenin siirtymisen jälkeen Yhdysvaltain presidentiksi


WASHINGTON, 14. huhtikuuta / TASS /. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden käytti rakentavaa puhelua venäläisen kollegansa Vladimir Putinin kanssa tiistaina, Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki sanoi keskiviikkona.

"Sanoisin, että presidentti Bidenillä oli eilen rakentava kutsu", hän sanoi.

Tiedottajan mukaan keskustelu Venäjän johtajan kanssa on yksi niistä tapauksista, joissa Yhdysvaltojen "on käytävä vaikeita keskusteluja". Puhelun aikana presidentti Biden "ei pidättäytynyt huolestuneisuudestaan, mukaan lukien toisti, että [Venäjän] toteuttamilla toimilla olisi seurauksia", Psaki sanoi.

Tiistaina Putinilla ja Bidenillä oli toinen puhelinsoitto Bidenin siirtymisen jälkeen Yhdysvaltain presidentiksi. Kremlin mukaan johtajat keskustelivat kahdenvälisistä suhteista ja useista kansainvälisistä aiheista. Valkoinen talo paljasti, että Biden oli tarjonnut henkilökohtaisen tapaamisen Putinin kanssa kolmannessa maassa. Myöhemmin Yhdysvallat ilmoitti, että Washington ei muuta Venäjälle kohdistuvan paineen kantaa huippukokouksen suunnitelmien takia.

Kahden maan väliset suhteet lisääntyivät Bidenin ABC: n haastattelun jälkeen, jossa hän sanoi, että Putinin olisi "maksettava hinta" väitetystä puuttumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ja välillisesti kutsunut Putinia "tappajaksi".

TASS

https://tass.com/world/1278139

Kommentit