Baijeri suostuu ostamaan Venäjän Covid-19-rokotetta odotettaessa samalla EU:n hyväksyntää | Bloomberg


(Bloomberg) - Baijeri allekirjoitti ennakkosopimuksen, jolla varmistettiin jopa 2,5 miljoonaa annosta Venäjän Sputnik V Covid-19 -rokotetta, joista osa tuotettaisiin Saksan valtion laitoksessa.


Kauppa valtion hallinnoiman Venäjän suorien sijoitusrahastojen kanssa, joka tuki Sputnik V: n kehitystä ja vastaa sen kansainvälisestä käyttöönotosta, riippuu laukauksesta, joka saa Euroopan unionin tai Saksan hyväksynnän, Baijerin terveysministeriö sanoi sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa.

Sen lisäksi, että tuotaisiin mahdollisuus tuoda Sputnik-laukauksia suoraan Venäjältä, tuotanto lisääntyisi venäläisen lääkevalmistajan R-Pharmille kuuluvassa laitoksessa Illertissenin kaupungissa, länteen osavaltion pääkaupungista Münchenistä, ministeriö sanoi.

Saksa ilmoittautui ohjelmaan, jossa EU ottaa johtoaseman hankkiessaan suurimman osan blokin ostamista koronavirusrokotteista, mutta on sanonut harkitsevansa Sputnik V: n ostamista, vaikka jotkut sen eurooppalaiset kumppanit päättäisivätkin olla tekemättä sitä. Baijeri on ensimmäinen 16 alueesta, joka on ilmoittanut todellisen sopimuksen.

Annokset toimitettaisiin todennäköisesti heinäkuussa, Baijerin pääministeri Markus Soeder sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa. Soeder, joka on johtava ehdokas Angela Merkelin tilalle Saksan liittokanslerina syyskuun vaalien jälkeen, haluaa osoittaa äänestäjille, että hän tekee kaikkensa maan hitaan ymppäystehon nopeuttamiseksi.

Venäjä on suostuttanut yli 50 maata hyväksymään Sputnik V: n, ja Latinalaisessa Amerikassa on jo toimitettu useita miljoonia annoksia, mikä on toistaiseksi suurin kysyntä. Euroopan lääkevirasto on aloittanut Sputnikin arvioinnin, jonka tarkoituksena on nopeuttaa lupaavan lääkkeen arviointia kansanterveyden hätätilanteessa.

EU: n johtajille kerrottiin äskettäisessä videokonferenssissa, että Bloombergin näkemän diplomaattikaapelin mukaan voi kestää kolme tai neljä kuukautta, ennen kuin Sputnik saa EMA: n hyväksynnän. Jotkut johtajat kyseenalaistivat, tarvitsisiko huumeita vielä tuolloin, muistiinpanossa sanottiin.

https://www.msn.com/en-us/news/world/bavaria-agrees-to-buy-russias-covid-19-shot-pending-eu-approval/ar-BB1foLGb

Kommentit