Al-Qaida? Autopommit ja tienvarsipommitukset tappavat 18 Irakissa | Maailman menoa


Hyökkäysten sarja, mukaan lukien autopommi kahvilan ulkopuolella, tappaa vähintään 18 ihmistä.


BAGDAD // Sarjassa hyökkäyksiä, mukaan lukien autopommi kahvilan ulkopuolella, tapettiin Irakissa maanantaina vähintään 18 ihmistä.

Irakin viranomaiset ovat taistelleet tukahduttamaan koko maassa levinneen väkivallan lisääntymisen sen jälkeen, kun huhtikuussa aloitettiin sunni-mielenosoituksen leiri. Siitä lähtien verenvuodatustaso maassa on noussut näkymättömiin korkeuksiin siitä lähtien, kun Irak oli sisällissodan partaalla vuosina 2006 ja 2007.

Maanantain räjähdys kahvilan ulkopuolella tapahtui Buhrizin kaupungissa, noin 60 kilometriä pääkaupungista pohjoiseen, ja siinä kuoli 12 ihmistä ja 24 haavoittui.

Kolme muuta pommitusta ympäri maata tappoi vielä kuusi ihmistä.

Tienvarsipommi kohdisti armeijan partion juuri pääkaupungin eteläpuolella ja tappoi yhden irakilaisen sotilaan ja loukkaantui kaksi muuta. Bagdadin itäisessä Basmayan kaupunginosassa pommi ulkomarkkinoilla tappoi vielä kolme ja haavoittui seitsemän.

Ja Bagdadin lounaisosassa esikaupunkialueella tienvarsipommi iski autoon, joka kuljetti al-Qaidan sunnintekijöitä, tappamalla kaksi ja haavoittamalla kolme.

Sahwina tunnettu sunni-miliisiryhmä yhdisti voimansa Yhdysvaltain joukkojen kanssa Irakin sodan huipulla taistellakseen Al-Qaidaa vastaan. Siitä lähtien Sahwan jäsenet ovat olleet yleinen kohde sunni-kapinallisille, jotka kutsuvat miliisejä pettureiksi.

Sairaalan viranomaiset vahvistivat kaikkien hyökkäysten uhrien luvut.

Maanantai-iskuista ei ollut välitöntä vastuuta, mutta kapinallisryhmät kohdistavat usein siviilejä kahviloissa ja julkisissa tiloissa sekä turvallisuusjoukkojen jäseniä yrittäen heikentää luottamusta shiiiden johtamaan hallitukseen ja herättää Irakin jo höyryä lahkolaiset jännitteet.

Maanantain hyökkäykset tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun Bagdadissa ja sen ympäristössä surmattiin ainakin 39 ihmistä.

Ainakin 147 ihmistä on kuollut iskuissa Irakissa tässä kuussa.

* Associated Press

Julkaistu: 9. joulukuuta 2013 04.00

https://www.thenationalnews.com/world/car-bomb-and-roadside-bombings-kill-18-in-iraq-1.265826

Kommentit