YK onnitteli Kiinaa köyhyyden poistamisesta | Global Times

 

YK-päällikkö lähettää onnittelukirjeen Xille Kiinan ilmoituksesta "täydellisestä voitosta" köyhyyden poistamisessa


YK: n pääsihteeri António Guterres on lähettänyt onnittelukirjeen Kiinan presidentille Xi Jinpingille onnitellakseen häntä siitä, että Kiina on saanut "täydellisen voiton" köyhyyden torjunnassa.

Kirjeessään Guterres kertoi Xille, että tällainen suuri saavutus on vaikuttanut merkittävästi YK: n ehdottamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin vuodelle 2030, joka on suunnitelma parempaan ja kestävämpään tulevaisuuteen kaikille. Guterres sanoi ihailevansa Xin kaukonäköistä visiota ja hyvää johtajuutta.

Helmikuun lopulla Xi, myös Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean pääsihteeri ja sotilaallisen keskuskomission puheenjohtaja, sanoi, että absoluuttinen köyhyys on poistettu Kiinasta, joka on maailman väkirikkain maa.

Kiinan upea saavutus tuo toivoa ja inspiraatiota kansainväliseen yhteiskuntaan, Guterres totesi, että tämä saavutus osoittaa, että hallituksen poliittisella lupauksella ja vakaalla politiikalla on tärkeä rooli köyhimpien ja hauraimpien ryhmien tilanteen parantamisessa; ja tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden innovaatioihin perustuvalle, vihreälle ja avoimelle kehitykselle.

Guterres uskoo, että Kiina saavuttaa yhä enemmän ja isompia saavutuksia ja toteuttaa tavoitteen "ei jätä ketään jälkeensä".

Kirjoittaja Global Times Julkaistu: 9. maaliskuuta 2021 20.26
Global Times


https://www.globaltimes.cn/page/202103/1217865.shtml

Kommentit