Yhdysvallat, EU pyrkivät ohjaamaan huomion kotimaisista kysymyksistä asettamalla pakotteita Venäjälle - diplomaatti


Venäjän ulkoministeriön tiedottajan mukaan Euroopan unionilla on erityisiä ongelmia koronaviruksen massarokotusten kanssa


Moskova, 3. maaliskuuta (TASS) - Washington ja Bryssel pyrkivät ohjaamaan huomion sisäisistä ongelmistaan ​​asettamalla sanktioita Moskovalle, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kertoi keskiviikkona Vesti FM -radioasemalle.

"Tämän kampanjan tarkoituksena on erityisesti ohjata huomion heidän omista kysymyksistä, nimittäin kemialliset aseet ja valtavat sisäiset ongelmat", hän huomautti.

Zakharovan mukaan EU: lla on erityisiä ongelmia koronaviruksen massarokotusten kanssa. "Euroopan unioni ei pysty sopimaan yhteisestä lähestymistavasta siihen, onko rokotepassi tarpeen luoda ja onko se oman ihmisoikeuskonseptin mukainen", hän totesi. "He eivät kykene toteuttamaan sopimuksia ja velvoitteita toisiaan kohtaan rokotetoimituksissa", Zakharova lisäsi.

Yhdysvallat asetti pakotteita tiistaina johtuen bloggaaja Alexey Navalnyn ympärillä vallitsevasta tilanteesta Venäjän federaation turvallisuuspalvelun (FSB) johtajalle Alexander Bortnikoville, Venäjän presidentin toimeenpanoviraston esikuntapäällikkö Sergei Kiriyenkolle, pääsyyttäjälle Igor Krasnoville ja neljälle muulle henkilölle. samoin kuin useita kokonaisuuksia. Yhdysvaltain pakotteet sisältävät erityisesti Yhdysvaltain valtion virastojen "luottojen, luottotakuiden tai muun taloudellisen avun kieltämisen Venäjälle" ja "turvallisuuden kannalta arkaluontoisten tuotteiden ja tekniikan" Venäjälle viennin kieltämisen".

TASS

https://tass.com/politics/1262113

Kommentit