Venäjän presidentti, pääministeri, onnittelee Gorbatsovia hänen 90-vuotissyntymäpäivänään | TASS


 

Presidentti ja pääministeri kuvasivat Gorbatšovia erinomaiseksi valtiomieheksi ja arvostetuksi poliitikkoksi


MOSKOVA, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Mihail Mishustin ovat esittäneet onnittelut Neuvostoliiton ensimmäiselle presidentille Mikhail Gorbachoville hänen 90-vuotispäivänsä yhteydessä ja kuvanneet häntä erinomaiseksi valtiomieheksi ja arvostetuksi poliitikkoksi.

"Sinua pidetään oikeutetusti osana kirkkaita ja merkittäviä ihmisiä ja aikamme merkittäviä valtiomiehiä, joilla on ollut suuri vaikutus kansalliseen ja globaaliin historiaan", lukee Putinin Kremlin verkkosivustolla julkaistu sähke. "On todellakin valtava, että valtava ammatillinen ja elämänkokemus, energia ja luovuus tarjoavat mahdollisuuden osallistua aktiivisesti kaivattuihin yleisen tietoisuuden ponnisteluihin ja osallistua kansainvälisten humanitaaristen hankkeiden toteuttamiseen."

Mishustin puolestaan ​​huomautti, että Gorbatšovin nimestä on tullut synonyymi globaaleille uudistuksille sekä Venäjällä että maailmanlaajuisesti, ja korosti hänen panostaan ​​Venäjän kehitykseen. "Nimesi, tunnettu valtiomies ja hyvämaineinen poliitikko, meni historiaan ja personoi globaalit muutokset paitsi maassamme myös muualla maailmassa", hän totesi. "Työskentelemällä korkeimmissa valtion virastoissa [te] annoitte suuren panoksen Venäjän kehitykseen ja kansantalouden uudistamiseen."

TASS

https://tass.com/politics/1261887

Kommentit