Venäjä ja Kiina haluavat rakentaa Kuuaseman yhdessä | Yahoo! News


Venäjä ja Kiina ilmoittivat tänään, että molemmat kansat aikovat tehdä yhteistyötä tieteellisen tutkimusaseman luomiseksi Kuuhun.


Miksi sillä on merkitystä: Maat ovat kiinnittäneet huomionsa ihmisten laskeutumiseen Kuulle tulevina vuosina, ja tämä Kiinan ja Venäjän kumppanuus - pitkäaikainen Yhdysvaltain kumppani avaruudessa - osoittaa kuinka paljon avaruuden geopoliittinen maisema muuttuu.

Yksityiskohdat: Venäjä ja Kiina allekirjoittivat tänään yhteisymmärryspöytäkirjan, jossa todetaan, että maat työskentelevät yhdessä kansainvälisen Kuun tieteellisen aseman rakentamiseksi.

Asema "on monimutkainen kokeellinen tutkimuslaitos, joka on luotu Kuun pinnalle ja / tai kiertoradalle ja joka on suunniteltu suorittamaan monialaista ja monikäyttöistä tutkimustyötä", Venäjän lausunnossa sanotaan.

Tukikohta keskittyy Kuun etsintään ja "käyttöön", perustutkimukseen ja teknologian kehittämiseen, ja sillä on rajattomat valmiudet sekä "mahdollisuus ihmisen läsnäoloon Kuulla", lausunnossa sanotaan.

Kaksi kansaa ei ole vielä julkaissut yksityiskohtia siitä, mistä kukin on vastuussa aseman rakentamisesta ja käytöstä.

Tämä liike näyttää osoittavan, että Venäjä aikoo luopua yhteistyöstä Yhdysvaltojen ja muiden kansainväliseen avaruusasemaan osallistuvien maiden kanssa, kun ohjelma päättyy vuosikymmenen loppuun mennessä.

Venäjä ei ole allekirjoittanut Yhdysvaltojen johtamaa Artemis-sopimusta, jonka tavoitteena on hallita Kuun kansainvälistä tutkimusta. Venäjän avaruusjärjestön johtaja Dmitry Rogozin kutsui NASAn Artemis-ohjelmaa astronauttien laskeutumiseksi takaisin Kuuhun liian "Yhdysvaltain keskeisenä."

Venäjän ja Kiinan suunnitelmat eivät kuitenkaan todennäköisesti vaikuta Artemis-ohjelmaan.

"Avaruuskumppanuus Venäjän kanssa ISS: ssä johtui enemmän kansallisesta turvallisuudesta ja ulkopoliittisista syistä kuin tarpeesta saada Venäjän asiantuntemusta", Secure World -säätiön Brian Weeden kertoi SpaceNewsille helmikuussa. "Se on hyödyllinen, mutta ei kriittinen."

https://news.yahoo.com/russia-china-want-build-moon-152537303.html

Kommentit