Sullivan: Yhdysvallat harjoittaa epäsuoraa diplomatiaa Iranin kanssa | Antiwar.com


Bidenin hallinto on hylännyt ajatuksen helpottaa Iranin pakotteita ennen neuvotteluja

Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan sanoi, että Yhdysvallat harjoittaa "epäsuoraa diplomatiaa" Teheranin kanssa eurooppalaisten ja muiden osapuolten välityksellä jatkotoimilla elvyttää Iranin ydinsopimus, joka tunnetaan nimellä JCPOA.

"Diplomatia Iranin kanssa jatkuu, ei vain tällä hetkellä suoralla tavalla", Sullivan kertoi toimittajille perjantaina. "Eurooppalaisten ja muiden kautta on viestintää, jonka avulla voimme selittää iranilaisille, mikä on kantamme vaatimustenmukaisuuden noudattamista koskevan lähestymistavan suhteen ja kuulla heidän kantansa."

"Vaatimustenmukaisuuden noudattaminen" on lause, jonka Bidenin hallinnon virkamiehet käyttävät kantaansa JCPOA: ssa. Asia on, että Yhdysvallat on se osapuoli, joka tuli ensin vaatimusten mukaiseksi asettamalla uudelleen pakotteet Teheranille vuonna 2018. Sen jälkeen Iran odotti vuotta ennen kuin se aloitti asteittain siviili-ydinohjelmansa toiminnan lisäämisen.

Koko tämän prosessin ajan Iran on yrittänyt tehdä kaikkensa JCPOA: n säilyttämiseksi tekemällä yhteistyötä sopimuksen muiden allekirjoittajien kanssa. Ja koska Yhdysvallat vetäytyi, Irania ei enää sido JCPOA: n asettamat rajoitukset, joten se ei teknisesti riko sopimusta.

Bidenin hallinto on hylännyt ajatuksen pakotteiden helpottamisesta ennen neuvotteluja Iranin kanssa. "Odotamme tässä vaiheessa kuulemaan iranilaisilta, kuinka he haluaisivat edetä", Sullivan sanoi.

Dave DeCamp Lähetetty 12. maaliskuuta 2021Luokkien uutisetTagit Iran

https://news.antiwar.com/2021/03/12/sullivan-us-engaged-in-indirect-diplomacy-with-iran/

 

Kommentit