STRATCOM-päällikkö: Ydinsota "todellinen mahdollisuus" | RTSTRATCOMin päällikkö väittää ydinsotaa Venäjän tai Kiinan kanssa "TODELLISEKSI MAHDOLLISUUDEKSI", Yhdysvaltojen mukaan ei voida olettaa, että "strateginen pelottelu pysyy yllä" | RT

 

Yhdysvaltain strategisen komennon päällikkö varoittaa, että ydinsota Venäjän tai Kiinan kanssa on "todellinen mahdollisuus", viitaten Amerikan kilpailijoiden "epävakauttavaan" käyttäytymiseen. Hän väittää myös, että Pentagon ei ole ”jumissa kylmässä sodassa”.


"On todellinen mahdollisuus, että alueellinen kriisi Venäjän tai Kiinan kanssa voi laajentua nopeasti ydinaseita koskevaan konfliktiin, jos he kokevat tavanomaisen menetyksen uhkaavan hallintoa tai valtiota", STRATCOMin päällikkö ja amiraali Charles Richard kirjoitti helmikuun numerossa Yhdysvaltain merivoimalaitoksen kuukausilehdestä.

Yhdysvaltain ydinasearsalia valvova STRATCOM pitää ydinsodan todennäköisyyttä matalana. Mutta kun Venäjä ja Kiina kehittävät kykyjään ja jatkavat "itsensä maailmanlaajuista käyttöä", Richard sanoi, että STRATCOMin on ymmärrettävä, mitä sillä on edessään.

    Muutoksen puuttuessa olemme jälleen kerran polulla valmistautuaksemme suosimamme konfliktiin sen sijaan, että todennäköisesti kohtaamme.

Jos tällainen puhe näyttää muistuttavan kylmää sotaa, se johtuu todennäköisesti siitä. Mutta Richard väittää, että Yhdysvaltain armeija on keskittynyt terrorismin torjuntaan kahden vuosikymmenen ajan jättämättä huomiotta "ydinvoimaulottuvuutta". "Harjaan, kun kuulen puolustusministeriön syytetyn jumittumisesta kylmään sotaan", hän sanoi. "Osasto on selvästi ohi kylmän sodan."

Joten mitä Pentagon on tehnyt? Richardin mukaan Yhdysvaltain joukot ovat täysin uppoutuneet terrorismin torjuntaan siinä määrin kuin Venäjä ja Kiina ovat käyttäneet sitä "aggressiivisesti" haastamaan "kansainväliset normit ja maailmanlaajuisen rauhan käyttämällä voimanvälineitä ja voiman uhkia tavalla, jota ei ole nähty korkeuden jälkeen kylmän sodan aikoihin. " Hän mainitsi väitetyt tapaukset erityisesti "kyberhyökkäyksistä ja uhkauksista avaruudessa".

Richard väitti jopa, että kilpailevat voimat hyödyntävät Covid-19-pandemiaa edistääkseen asialistaan. "Meidän on aktiivisesti kilpailtava pitämään heidän hyökkäyksensä kurissa", hän sanoi ja lisäsi, että laiminlyönti rohkaisee Venäjää ja Kiinaa entisestään ja saa liittolaiset ajattelemaan, että Yhdysvallat ei pysty tai ei halua "johtaa".

Tällainen miekanrätkintä on lisääntynyt viime vuosina erityisesti Washingtonin ja Moskovan välillä. Venäjä muutti ydinalan oppiaan vuonna 2018 salliakseen tällaisten aseiden käytön vastauksena ydinhyökkäykseen tai tavanomaiseen hyökkäykseen, joka uhkaa kansakunnan olemassaoloa. Pentagonin virkamies sanoi vuonna 2019, että Yhdysvallat säilyttää oikeuden suorittaa ensimmäinen ydinlakko vastauksena tavanomaiseen hyökkäykseen, huomauttaen, että liittolaiset eivät muuten uskoisi olevansa suojattuja.

https://www.rt.com/news/514784-stratcom-nuclear-war-russia-china/

Kommentit