Kiinassa nyt enemmän miljärdöörejä kuin Yhdysvalloissa | Sputnik NewsJota edesauttaa maailman historian suurin kahdenvälinen sopimus.

Kiina voittaa Yhdysvaltain dollareiden määräisten miljardöörien tärkeimpänä kohteena COVID-19: stä huolimatta Yhdysvaltain kauppasodasta


Vuosikertomuksessa havaittiin Kiinan varakkaiden miljardöörien lisääntyminen käynnissä olevan COVID-19-pandemian, pääasiassa elintarvike- ja juomateollisuuden sekä kehittyvän tekniikan, ja suuren osakekurssin keskellä vuonna 2020.

Kiina on ollut Yhdysvaltoja kärjessä vuonna 2020 kansakuntana, jolla on enemmän dollarimääräisiä miljardöörejä, löytyi tällä viikolla Hurun Global Rich List 2021 -raportti.

Kiinassa oli 1058 miljardööriä verrattuna Yhdysvaltain 696: een, kerrotaan raportissa ja lisättiin, että 318 610 uudesta miljardööreistä oli Kiinassa verrattuna 95: ään Yhdysvalloissa.

Aasian maassa oli myös kuusi kymmenestä maailman suurimmasta miljardimiljöökaupungista, ja Peking sijoittui listan ensimmäiseksi kuudennen peräkkäisen vuoden ajan 145 suurikameralla, Shanghai toiseksi 113, Shenzhen neljänneksi 105 hengellä ja Hong Kong viidenneksi 82: lla, kerrotaan raportissa. Shanghai voitti New Yorkin, jolla oli 112 miljardööriä.

"Maailma ei ole koskaan nähnyt niin paljon rikkautta luotu vain yhden vuoden aikana, paljon enemmän kuin odotettiin vuodeksi, jonka Covid-19 häiritsi niin pahasti. Osakemarkkinoiden puomi, joka johtuu osittain määrällisestä keventämisestä, ja uusien listojen myötä on lyönyt kahdeksan uutta dollarin miljardööriä viikossa viimeisen vuoden aikana ”, Hurun Reportin puheenjohtaja ja tutkija Rupert Hoogewerf sanoi.

Se lisäsi, että Aasiassa oli 51 prosenttia maailman miljardööreistä, joiden arvo oli 45 prosenttia kokonaisvarallisuudesta, kun taas Pohjois-Amerikka oli vastaavasti 24 prosenttia ja 33 prosenttia.

Myös miljardöörien hallussa oleva varallisuus nousi 32 prosenttia 14,7 tonniin huolimatta meneillään olevasta COVID-19-pandemiasta, raportissa todetaan.
Ketkä olivat suurimmat ansaitsijat?

Suurimman tulotason ansaitsijat olivat edelleen amerikkalaisia, ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk oli ensin maailman rikkain miljardööri, jonka arvo oli 197 miljardia dollaria, ja Amazonin perustaja Jeff Bezos 189 miljardia dollaria.

Mutta Nongfu Springin perustaja ja puheenjohtaja Zhong Shanshan saapui listalle 85 miljardilla dollarilla eli seitsemänneksi, sen jälkeen kun Hongkongin pörssissä (HKEX) aloitettiin ennätyksellinen julkinen osakeanti (IPO) 87 miljardin dollarin arvosta.

Tencent Holdingin perustaja ja toimitusjohtaja Ma Huateng nousi kahdeksan sijaa 14. sijalle ja sen nettovarallisuus oli 74 miljardia dollaria.

Mutta Alibaba Group Holdingin perustaja ja toimitusjohtaja Jack Ma putosi 25. sijalle, eli 55 miljardia dollaria nettovarallisuudessa.

Tappiot tapahtuivat sen jälkeen, kun fintech- ja media-magnatti, joka omistaa South China Morning Postin, kohtasi viime vuoden marraskuussa Alipay-tuen Ant Groupin IPO: ta.

Sähköajoneuvot, sähköinen kaupankäynti, biotekniikka ja lohkoketjut olivat myös Kiinan rikkaimpien ihmisten nopeimmin kasvavia aloja, kerrotaan.

”Aasialla on ensimmäistä kertaa ehkä satojen vuosien ajan enemmän miljardöörejä kuin muualla maailmassa yhteensä. Varallisuuden luominen on siirtymässä Aasiaan ”, Hoogewerf lisäsi.

Kiinan varallisuus kasvaa Pekingin musteiden kansainvälisten vapaakauppasopimusten myötä

Uutiset seuraavat Ison-Britannian taloustieteiden ja liiketalouden tutkimuskeskuksen (CEBR) raporttia, joka paljastaa Kiinan talouden ylittävän Yhdysvaltain vuoteen 2028 mennessä, ja Kiinan kansallinen tilastotoimisto (NBS) lisäsi, että taloutta oli lisätty 2,3 prosenttia tehokkaan COVID- 19 valvonnasta ja taloudellisista elvytystoimista.

Kiina oli HSBC Holdingsin mukaan myös Yhdysvaltojen kärjessä Aasian ja Tyynenmeren yritysten suurimpana markkina-alueena ja voitti Yhdysvaltoja yhdellä pisteellä 29 prosentilla.

Tulokset ovat tulleet sen jälkeen, kun Kiina on solminut 15-jäsenisen alueellisen osuuskuntasopimuksen (RCEP) Aasian ja Tyynenmeren alueen kumppaneiden kanssa tai maailman suurimman vapaakauppasopimuksen, jonka arvo on 26,6 tonnia, sekä kattavan "periaatteellisen" kauppasopimuksen Euroopan unionin kanssa. Joka on maailman historian suurin kahdenvälinen sopimus.

https://sputniknews.com/business/202103031082243225-china-beats-us-as-top-destination-for-dollar-dominated-billionaires-despite-covid-19-us-trade-war/

Kommentit