Iso-Britannian suurin lasku sitten vuoden 1997: vienti ja tuonti sukelsi uusien Brexit-siteiden seurauksena | RT Business12. maaliskuuta 2021 14:24 - Vienti ja tuonti Iso-Britanniasta Euroopan Unioniin laski tammikuussa - ensimmäisen kuukauden aikana maan uudesta kauppasuhteesta blokkiin - kansallisen tilastotoimiston (ONS) perjantaina julkaisemien tietojen mukaan.


Tiedot osoittivat, että tavaroiden vienti EU: hun, lukuun ottamatta ei-monetaarista kultaa ja muita jalometalleja, laski tammikuussa 40,7 prosenttia, kun taas tuonti romahti 28,8 prosenttia.

Luvut osoittavat "suurimman" kuukausittaisen pudotuksen sen jälkeen, kun ennätykset alkoivat vuonna 1997, sanoi ONS. Se oli aiemmin varoittanut, että Covid-19-pandemian kaupan osuma vaikeuttaisi uusien tullijärjestelyjen Brexit-vaikutusten tunnistamista tammikuun tiedoissa. Se lisäsi kuitenkin, että oli merkkejä siitä, että tämä vahingoitti kauppaa vuoden alussa. "Ulkoiset todisteet viittaavat siihen, että osa tammikuun 2021 alun hitaammasta tavarakaupasta johtuu siirtymäkauden lopun aiheuttamista häiriöistä", ONS sanoi.

Se totesi myös, että yritykset olivat varastoineet ennen Brexitin siirtymäkauden loppua ja ovat saattaneet käyttää kyseisiä varastoja sen sijaan, että ostaisivat uusia tavaroita tammikuussa.
Viralliset tiedot osoittivat perjantaina, että Ison-Britannian talous kutistui odotettua vähemmän vakavasti 2,9 prosenttia tammikuussa joulukuusta, kun maa palasi koronaviruksen lukkiutumiseen.

"Talous sai merkittävän osuman tammikuussa, vaikkakin odotettua pienempi, ja viimeisin sulkeminen vaikutti vähittäiskauppaan, ravintoloihin, kouluihin ja kampaamoihin", sanoi ONS: n tilastotieteilijä Jonathan Athow.

Tietojen mukaan Ison-Britannian talous supistui tammikuussa 9,2 prosenttia edellisvuodesta.

RT

https://www.rt.com/business/517941-uk-exports-eu-plunge-brexit/

Kommentit