Hongkongin radikaalit voimat ajattelivat olevansa vahvoja! Vastakkainasettelu ei ole Kiinan mielessä | Global Times


 

Hongkongin radikaaliselle oppositiolle on annettu vaikea oppitunti. Oppitunnin toivotaan säilyvän heidän mielessään hyvin kauan, ja myös jotkut Kiinan mantereella olevat ihmiset muistavat sen hyvin.


Hongkongin radikaalit voimat ajattelivat olevansa vahvoja! He olivat saaneet suoraa tukea ulkomailta (mukaan lukien Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta), joilla oli sujuvat kanavat liittoutumien luomiseen. Mutta he ovat menneet liian pitkälle, uhkaamalla Hongkongin vakautta. Joten Peking on päättänyt korjata nämä viat institutionaalisella vivulla. Tämän seurauksena kaikenlaiset vastarintavoimat ovat hajonneet. Mitä hyötyä Washingtonin ja Lontoon tuesta on? Uskaltavatko he lähettää sotalaivoja Hongkongin kotiovelle uhkaamaan sitä?

Kaikkien tyytymättömien tulisi olla realistisia. Heillä saattaa olla aikaisemmin ollut romanttisia fantasioita. Mutta nyt heidän pitäisi olla rauhallisia paremmalla arvostelukyvyllä. Kiinan perustuslaissa kosketuksessa olevaan alueeseen osallistuminen poliittisiin yhteenottoihin (erityisesti radikaaleihin poliittisiin yhteenottoihin) pääsee vain umpikujaan. Nämä välähdykset pannuasioissa voivat näyttää alussa hyvin eläviltä ja jopa kovilta. Mutta perustuslaissa määrätään Kiinan poliittisesta järjestyksestä. Kansallisella kansankongressilla on valta tulkita perustuslakia. Kuinka Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian joukot voivat hallita Hongkongia? Kuinka kaupungista voi tulla silta heidän hyökätä Kiinaan tai hillitä kehitystämme?

Kerran oli joukko radikaaleja yleisen mielipiteen opposition edustajia, jotka ahdistelivat Kiinan Weiboa useita vuosia sitten. He nauttivat karnevaalista, ikään kuin he voisivat hallita Kiinan uudistuksia. Mutta sen seurauksena he hiipuivat nopeasti pyrkimyksillä hallita ja mukauttaa yleisen mielipiteen kenttää.

Haluan sanoa, että tämä on Kiina - riippumatta siitä, ovatko jotkut halukkaita myöntämään sen vai eivät. Kiinan kommunistisen puolueen johtajuudesta määrätään Kiinan perustuslaissa. Mikään, joka on perustuslain vastaista, ei voi mennä kauas. Hongkongin opposition tulisi harjoittaa toimintaa Hongkongin sisäasioissa "yksi maa, kaksi järjestelmää" -järjestelmän puitteissa. Mutta he ovat menneet liian pitkälle hyökätä Hongkongin perustuslailliseen järjestykseen. He ovat vastustaneet Kiinan perustuslakia. On väistämätöntä, että he ovat kokeneet täydellisen tappion epäonnistumisena. Niille, jotka jäljittelevät ulkopuolisia toimimaan "oppositiona" mantereella, heidät on tuomittu syrjäytymään.

Jotkut sanovat, että jos ihmiset haluavat muutosta, heidän on taisteltava yksi toisensa jälkeen. Heidän on oltava rohkeita uhraamaan. Mutta ongelma on: radikaalit taistelevat tämän maan perustuslakia vastaan. Se, mitä he tekevät, on perustuslain hengen vastaista. Ne ovat kuin muurahaisia, jotka yrittävät ravistaa isoa puuta. Entisen Neuvostoliiton hajoamista ei aiheuttanut joukko pieniä oppositiovoimia. Heillä ei ollut sellaista voimaa.

Jotkut sanovat, että vahvuus ei kestä ikuisuutta. Innoittaminen ja itsensä rohkaiseminen tällaisella filosofisella kerronnalla on naiivia. Tärkeintä on tämä: Kiinan perustuslaki varmistaa, että maa voi edetä tasaisesti pitkällä aikavälillä löydettyään kehityspolun. Se voi jatkuvasti täyttää ihmisten oikeudet ja vaatia heille parempaa elämää. Ne, jotka vastustavat tätä, ovat loukussa omaan toiveajatteluunsa ja pikkutarkkoihin etuihinsa. Ne eroavat fantasioista maan perustodellisuudesta. He arvioivat nykypäivän Kiinaa länsimaistyylisten poliittisten mallien kriteereillä.

He kiistävät Kiinan saavutukset ja jättävät huomiotta sen, että olemme saavuttaneet valtavia saavutuksia ihmislähtöisellä politiikallamme. Nämä ponnistelut ovat ihmisten palveluksessa. He luulevat taistelevan ihmisten hyväksi. Mutta itse asiassa he ovat todellakin kulkeneet päinvastaista tietä ihmisten perusetujen suhteen. Ne ovat täysin ristiriidassa itsensä kanssa.

Kiinalla on joitain ongelmia. Mutta ongelmiin ja niiden ratkaisuihin on kiinnitettävä huomiota rakentavilla tavoilla, jotka sopivat yhteen maan järjestelmän kanssa. Kiinan järjestelmää päivitetään jatkuvasti kansallisten olosuhteiden mukaan.

Kuinka hoitaa julkisen älymystön rooli Kiinassa ja miten sananvapautta voidaan edistää rakentavasti Kiinan perustuslain puitteissa, on korkean pistemäärän kysymys Kiinan suurimmasta innovaatiotentistä.

Joka tapauksessa äärimmäinen poliittinen vastakkainasettelu ei ole Kiinan suunnitelmissa. Sillä ei ole sijaa suuressa rakenteessamme. Lähetetään nämä roskikkaat ideat mihin tahansa ne suunniteltiin ja tuotettiin.

Kirjoittanut Hu Xijin
Julkaistu: 11. maaliskuuta 2021 23.33

Kirjoittaja on Global Timesin päätoimittaja. mielipide@globaltimes.com.cn

GlobalTImes.cn

https://www.globaltimes.cn/page/202103/1218157.shtml

Kommentit