Amerikkalainen monimiljärdööri haluaa kaataa rahaa Pohjois-Koreaan, mutta sanoo, ettei hänellä ole tietä eteenpäin | NKNews.org


Sijoittaja Jim Rogersilla on epämääräinen visio sijoittaa Pohjois-Korean matkailuun, mutta sanoo, ettei hän voi tehdä mitään muuta kuin odottaa


Amerikkalainen sijoittaja Jim Rogers sanoo haluavansa investoida Pohjois-Koreaan suuntautuvaan matkailuun, mutta maan vastaiset pakotteet ovat edelleen hänen tiellään.


Rogers - Quantum Funds Groupin perustaja - puhui NK Newsille Pyeongchangin rauhanfoorumissa aiemmin tällä viikolla.  Missä ”Pohjois-Korean kysymykset ovat tällä hetkellä.

"Omistan Korean Air Linesin [Korean Air] osakkeita ... Jos ja kun 38. rinnakkain aukeaa, matkailu ja matkustaminen Korean niemimaalle nousevat, joten etsin tapoja osallistua", hän sanoi. "Parasta olisi avata 38. rinnakkain ... Ota sotilaat pois ja anna ihmisten tulla ja mennä omalla itsellään tai pääomallaan, asiantuntemuksellaan ja kaikella muulla."

Rogers, 78-vuotias magnatti ja talouskommentaattori, vieraili ensin Pjongyangissa turistina vuonna 2003, minkä jälkeen hän matkasi Pohjois-Korean Rason Special Economic Zone -alueelle vuonna 2013. Hän tarkastelee näitä "tutkivia oppimisretkiä" hellästi, yhdessä kohta muistuttaa naispuolisesta pohjoiskorealaisesta yrittäjästä, joka väitetysti omisti 15 vaatetehdasta ja myi tavaroita Etelä-Koreaan merkitsemällä ne kiinalaisiksi tuotteiksi.

"Hän oli voimanpesä", hän sanoi. ”Pyysin häneltä työtä. Halusin mennä töihin hänen luokseen ja viedä hänet New Yorkin pörssiin. "


Vaikka Rogers ei ole esittänyt yksityiskohtaista näkemystä siitä, miten hän investoi Pohjois-Koreaan ja muuttaa sen talousmaisemaa, on totta, että jotkut pakotteet ovat tiellä: esimerkiksi Yhdysvaltain toimeenpanomääräys 13722 estää Yhdysvaltain kansalaisia ​​tekemästä uusia investointeja Pohjoiseen Korea, kun taas Executive Order 13810 kieltää "tavaroiden, palvelujen tai teknologian" merkittävän tuonnin tai viennin Korean demokraattiseen kansantasavaltaan tai sieltä.

Aiemmin Rogers osti Pohjois-Korean vuonna 2013 myymiä kultakolikoita. Vuosia myöhemmin vuonna 2018 hänestä tuli myös johtaja Anantissa, Etelä-Korean vieraanvaraisuusyrityksessä, joka kehitti epäonnisen 75 miljoonan dollarin Ananti Golf Resortin Pohjois-Korean vuorella. Kumgang, joka suljettiin vain viikkoja avaamisen jälkeen, kun pohjoiskorealainen sotilas ampui ja tappoi eteläkorealaisen turisti.

Melkein vuosikymmen myöhemmin golfkenttä on epävakaassa paikassa, ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un itse on luvannut purkaa ja kehittää "epämiellyttävän näköisiä" Etelä-Korean kiinteistöjä alueella. Rogers kertoi NK Newsille, että hän on edelleen Anantin hallituksessa eikä ole tietoinen lomakohteen jatkokehityksestä.

"Olen innokas Anantista", hän sanoi. "Heillä oli - heillä on - omaisuutta Pohjois-Koreassa ... Se olisi ensimmäinen yrittäjäni."

Geoffrey See, Choson Exchange -nimisen yrittäjyyteen keskittyvän kansalaisjärjestön perustaja ja usein vieraileva Korean kansantasavallassa, sanoi, että jotkut länsimaalaiset sijoittivat Korean demokraattiseen kansantasavaltaan aiemmin velan tai oman pääoman kautta, mutta että se on silti "pieni ryhmä".

"Tämä on yleensä ollut opportunistista hanketta, ja vuoden 2016 pakotteiden lisääntymisen jälkeen kaikki ovat vetäytyneet", hän sanoi. "Koulutuksestamme ja vuorovaikutuksestamme tiedämme, että [Korean demokraattisen kansantasavallan talouden] potentiaalia ei ole vielä pitkään hyödynnetty valtavan kulttuurisen kuilun, epävarman liike- ja oikeudellisen ympäristön ja ilmeisen kansainvälisten jännitteiden takia."

Toimittanut Kelly Kasulis

https://www.nknews.org/2021/02/us-tycoon-wants-to-pour-money-into-north-korea-but-says-he-has-no-path-forward/

Kommentit