"Älä käyttäydy CNN: n tavoin": CNN ei näytä muuttuneen juurikaan Tiibetin katsauksen jälkeen | Global Times

 


 "Älä käyttäydy CNN: n tavoin" on oppitunti, jonka kiinalaiset ovat oppineet uutisverkoston totuuden vääristävän lähestymistavan jälkeen kattavuudessaan ja analyysissään Tiibetin vuonna 2008 tapahtuneista levottomuuksista. 13 vuotta on kulunut, ja näyttää siltä, ​​että CNN on tehnyt vain vähän parannuksia, ja tämä käsitys on edelleen voimassa. "Kun vähemmän akateemikkoja on halukkaita matkustamaan Kiinaan, ja ne, jotka pääsevät sen jälkeen, kun koronaviruspandemia kohtaa sulkeutuneemman kansakunnan, voi johtaa siihen, että vähemmän länsimaisia ​​mieliä raportoi ja opiskelee Kiinaa omakohtaisesti aikana, jolloin maailma ei ole kiistatta koskaan oli suurempi tarve ymmärtää maata. "


Tässä on muutama rivi CNN: n keskiviikkona julkaisemasta uudesta Kiinaa uhkaavasta artikkelista, jonka otsikko on "Länsimaalaiset pelkäävät yhä enemmän matkustamista Kiinaan pidätysuhan lisääntyessä", mikä on aivan liian tuttu yritys pilkata Kiinaa. Mutta ironista on, että jos korvataan "Kiina" sanalla "Yhdysvallat", artikkeli toimii täydellisesti. "Kiinalaiset pelkäävät yhä enemmän matkustamista Yhdysvaltoihin pidätysuhan kasvaessa." Tämä on todella totta.

Yhdysvaltojen tulisi katsoa peiliin nähdäkseen kuka antaa mielivaltaisia ​​pidätyksiä. Yhdysvaltojen lisääntyessä pyrkimyksissään torjua Kiinaa viime vuosina on ollut huomattava määrä kiinalaisia ​​pidätettyjä manipuloimalla kansallisen turvallisuuden tekosyitä.

Lokakuussa 2020 FBI pidätti viisi kiinalaista syytteinä siitä, että he olivat osa Kiinan korruption vastaista "Operation Fox Hunt" -kampanjaa ja "häiritsivät, seurasivat ja pakottivat" tiettyjä asukkaita Yhdysvalloissa. Oikeusministeriö totesi lausunnossaan, että monissa tapauksissa kampanjan kohteina olivat "toisinajattelijat" ja "kriitikot", jotka olivat kuitenkin taloudellisia rikollisia Kiinassa.

Vuonna 2015 FBI pidätti Tianjinin yliopiston professorin Zhang Haon, joka laskeutui Los Angelesin kansainväliselle lentokentälle, vakoilusta syytettynä. Pidätys oli FBI: n asettama ilmeinen ansa ja Yhdysvaltojen juoni Kiinan siruteollisuuden tukahduttamiseksi. Zhang joutui jäämään Yhdysvaltoihin seuraavat vuodet ja tuomittiin 18 kuukauteen vankilaan palauttamalla viime vuonna. Yhdysvaltain kohteet laajentuvat myös ryhmään kiinalaisia ​​opiskelijoita, jotka on tutkittu tuntikausia Yhdysvaltain lentokentillä heidän väitetyn potentiaalisen osallistumisensa Kiinan "vakoiluun".

Maailman merkittävin "mielivaltaisen pidätyksen" tapaus voi olla Yhdysvaltojen ohjaama Kanadan pidättämä Huawei CFO Meng Wanzhou. Kanada auttaa Yhdysvaltoja avaamaan Pandoran laatikon. Vaikka Kanada teki aloitteen houkutellakseen kymmeniä maita allekirjoittamaan julistuksen, jossa tuomitaan ulkomaalaisten mielivaltainen pidättäminen, se lyö itseään. Kiinalaiset ovat yhä varovaisempia mennä Yhdysvaltojen lisäksi myös kirvesmiehiin, mukaan lukien Kanada, Australia ja Iso-Britannia.

Nyt Washington seisoo pahuuden kanssa ja mitä se on tehnyt, on pelkkä poliittinen vaino. Jos CNN katsoo, että Kiinan toiminta kansallisen turvallisuutensa suojaamiseksi on uhkaa, mutta sulkee silmänsä Yhdysvaltojen tukahduttamiseen ja kiinalaisten pidätyksiin kansallisen turvallisuuden tekosyynä, se käyttää kaksoisstandardeja.

Kiina kannustaa normaaliin vaihtoon kiinalaisten ja länsimaalaisten välillä. Kaikkien Kiinan länsimaalaisten ei tarvitse huolehtia turvallisuudestaan ​​niin kauan kuin he noudattavat Kiinan lakeja. USA ei uskalla kannustaa kiinalaisten ja sen kansalaisten välistä kommunikaatiota ja yrittää eristää Kiinan hyppäämällä Kiinaan kohdistuvia pelkoja. Kiinalaisilla pitäisi olla turvallisuusongelmia Yhdysvalloissa.

GLOBALTIMES.CN

https://www.globaltimes.cn/page/202103/1218162.shtml

Kirjailija: Wang Wenwen
Julkaistu: 11. maaliskuuta 2021 23.20

Kommentit