Ylivoimainen enemmistö amerikkalaisista ei usko, että demokratia toimii kovin hyvin, kysely paljastaa | RT


8. helmikuuta 2021 (RT) - Vain pieni osa amerikkalaisista uskoo demokratian toimivan hyvin, vaikka suurin osa on sitä mieltä, että demokraattisesti valittu hallitus on välttämätöntä Yhdysvaltojen yhteiskunnalle, uusi kysely on osoittanut. Valitettavasti useimmat kokevat tilanteen pahenevan.


Vain 16 prosenttia amerikkalaisista uskoo demokratian toimivan "erittäin hyvin" tai "erittäin hyvin" Yhdysvalloissa, maanantaina julkaistu uusi AP / NORC-kysely on paljastanut. Pahempaa on, että lähes kaksi kolmasosaa uskoo jakautumisen tason Yhdysvalloissa joko pysyvän vakiona tai jopa kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana.

Vaikka pieni enemmistö - 54 prosenttia - ilmoitti olevansa varma siitä, että Yhdysvaltojen parhaat päivät ovat vielä tulossa, lähes puolet uskoo, että maa on menossa väärään suuntaan. Demokraatit olivat yleensä optimistisempia kuin republikaanit - ei liian yllättävää, kun otetaan huomioon marraskuun vaalien tulos. Luvut ovat tosiasiallisesti kääntyneet Valkoisen talon johtajanvaihdon jälkeen, kun vastaava kysely tehtiin lokakuussa.

Tuolloin vain kuusi prosenttia demokraateista uskoi Yhdysvaltojen olevan oikealla tiellä, mutta tammikuun kysely paljasti, että prosenttiosuus oli noussut 76 prosenttiin. Tämän vuoksi republikaanit olivat pudonneet noin 30 pistettä vaalipäivää edeltäneiden kyselyjen jälkeen, ja vain 20 prosenttia uskoi, että Yhdysvallat on menossa oikeaan suuntaan demokraatti Joe Bidenin voiton jälkeen. Kummallakaan puolueella rekisteröimättömät äänestäjät eivät olleet yhtä innoissaan kuin demokraatit vaalitulosten perusteella, mutta vähemmän tuhoutuneet kuin republikaanit.

Bidenin ollessa virassa vain muutaman viikon, 57 prosenttia vastaajista antoi hänelle "suotuisan" luokituksen, ja 70 prosenttia uskoi, että hän kunnioittaisi "demokraattisia instituutioita" ainakin "kohtuullisessa määrin". Trumpin kunnioitus samoja perinteitä kohtaan sai vähän 37 prosenttia. Noin kolmannes haastatelluista amerikkalaisista ei edelleenkään usko, että demokraatti valittiin presidentiksi, mikä määrä laskee entisestään, kun yksi tutkii vain republikaaneja AP: n mukaan.

Vain 11 prosenttia amerikkalaisista uskoo maan olevan yhtenäinen "tärkeimmistä arvoista" kyselyn mukaan, kun taas vastaajat jakautuivat melkein yhtä paljon siitä, tuleeko kansasta enemmän tai vähemmän yhtenäinen seuraavien viiden vuoden aikana, ja lähes kolmasosa uskoo sosiaalinen jakautuminen pysyy vakaana.

Vastaajilta, joita pyydettiin arvioimaan amerikkalaisen identiteetin tärkeimpinä ja lopullisimpina pitämiä asioita, ei kuitenkaan näyttänyt olevan lainkaan niin erilaisia ​​arvoja. Suurin osa (88 prosenttia) valitsi "oikeudenmukaisen oikeusjärjestelmän ja oikeusvaltion" kriittiseksi osaksi amerikkalaista elämää, jota seurasivat tiiviisti "perustuslaissa määritellyt yksilönvapaudet ja -vapaudet" (85 prosenttia).

Vaikka 83 prosenttia piti kykyä "saavuttaa amerikkalainen unelma", he sopivat vähemmän siitä, kuinka sen piti tapahtua - tai kenelle se oli velkaa. Vaikka yli kaksi kolmasosaa piti "jaettua amerikkalaista kulttuuria ja arvoja" erittäin tärkeänä, vain hieman yli puolet ajatteli, että ihmisten oli "tärkeää tulla muualta maailmasta etsimään taloudellisia mahdollisuuksia".

Myöskään kongressi ei sujunut hyvin, 62 prosenttia amerikkalaisista koki sen epäsuotuisasti. Silti se on merkittävä parannus viime helmikuuhun verrattuna, kun Covid-19-pandemia oli saapumassa Yhdysvaltain rannoille, ja kongressi oli liian kiireinen yrittäessään syyttää presidenttiä tekemään mitään viruksen suhteen sen kynnyksellä.

Luottamus useimpiin instituutioihin on laskenut tasaisesti Yhdysvalloissa ja muissa länsimaissa, ilmiömittaavan PR-yritys Edelmanin luottamuspolometrin mukaan. Vuonna 2021 media sai ennätyksellisen matalat arvosanat Edelmanilta, mutta kongressiin suhtauduttiin vielä vähemmän suotuisasti. Ainoa asia, joka on pahempaa kuin olla kongressin jäsen, heidän äänestystensä mukaan oli toimittaja.

RT

https://www.rt.com/usa/514964-democracy-fails-poll-american/

Kommentit