YK: Vähintään 400 000 alle viisivuotiasta jemeniläistä lasta saattaa kuolla nälkään tänä vuonna | Antiwar.com


  • YK:n uuden raportin mukaan yli kahden miljoonan jemeniläisen lapsen odotetaan kärsivän akuutista aliravitsemuksesta

12. helmikuuta 2021 - YK varoitti perjantaina, että Jemenissä ainakin 400 000 lasta voi kuolla nälkään tänä vuonna, ellei sota loppu eikä apu saavuta alueita, joilla on vakava ruokapula.

Neljän YK:n julkaiseman raportin mukaan akuutti aliravitsemus kasvaa maassa 22 prosenttia vuodesta 2020 ja 2,3 miljoonaa lasta kärsii aliravitsemuksesta, ja yhden kuudesta - 400 000 - odotetaan kuolevan, jos olosuhteet eivät muutu. Raportin mukaan noin 1,2 miljoonaa raskaana olevaa tai imettävää naista Jemenissä voi myös kohdata akuuttia aliravitsemusta.

Raportin ovat antaneet Maailman elintarvikeohjelma (WFP), UNICEF, Maailman terveysjärjestö sekä Elintarvike- ja maatalousjärjestö. "Nämä luvut ovat jälleen yksi Jemenin avunhuuto, jossa jokainen aliravittu lapsi tarkoittaa myös perhettä, joka kamppailee hengissä", sanoi WFP: n johtaja David Beasley.

Raportissa selitettiin, että vuonna 2020 Jemenin virastot saivat vain 1,9 miljardia dollaria toimintaan tarvittavasta 3,4 miljardista dollarista, mikä aiheutti joidenkin ruokaohjelmien sulkemisen. "Mutta nälkään on ratkaisu, ja se on ruokaa ja väkivallan loppu", Beasley sanoi.

Hälyttävä raportti ilmestyy sen jälkeen, kun presidentti Biden lupasi lopettaa kaiken Yhdysvaltojen tuen Saudi-Arabian "hyökkääville" operaatioille Jemenissä ja lopettaa suunnitellut pommimyynnit. Vuodesta 2015 lähtien Yhdysvaltojen tukema Saudi-Arabian johtama koalitio on kohdentanut säännöllisesti siviilejä ja infrastruktuuria Jemenissä, mukaan lukien elintarvikehuolto.

Bidenin hallinto etsii myös diplomaattista ratkaisua taistelujen lopettamiseksi
Jemenissä. Timothy Lenderking, Bidenin uusi erityislähettiläs Jemenissä, on tällä viikolla Saudi-Arabiassa ja pyrkii lopettamaan sodan.

Paha pommituskampanja on yhdistetty Jemenin maa-, meri- ja ilmatorjuntaan. Kysymyksiä on edelleen siitä, tukeeko Yhdysvallat edelleen saartoa vai ei.

Dave DeCamp|Lähetetty 12. helmikuuta 2021

https://news.antiwar.com/2021/02/12/un-at-least-400000-yemeni-children-under-five-could-starve-to-death-in-2021/

Kommentit