Yhdysvalloilla, Venäjällä ei ole paljon aikaa asevalvontaneuvotteluihin, Pentagon sanoo | TASS


 
  • Venäjän pysyvä edustaja Yhdistyneissä Kansakunnissa Dmitry Polyansky korosti aiemmin Moskovan valmiutta keskustella strategisista vakauskysymyksistä Joe Bidenin hallinnon kanssa


Yhdysvaltain ydin- ja ohjuspuolustuspolitiikan
apulaissihteeri Leonor Tomero.

 

WASHINGTON, 27. helmikuuta (TASS) - Yhdysvallat odottaa jatkavansa asevalvontaneuvotteluja Venäjän kanssa lähivuosina, kun otetaan huomioon, että strategisen asevähennyssopimuksen (New START) voimassaoloa on jatkettu vain viidellä vuodella, Yhdysvaltain ydin- ja ohjuspuolustuspolitiikan apulaissihteeri Leonor Tomero sanoi.

"Meillä on vain viisi vuotta. Ja sitten tarvitset aikaa senaatille harkitsemaan neuvoja ja suostumusta ratifiointiin ... Jos se on kuusi kuukautta vuodessa, se ei todellakaan salli paljon aikaa", hän huomautti. Tomeron mukaan Yhdysvallat aikoo jatkaa asevalvontaneuvotteluja Venäjän kanssa lähivuosina "jos asiat menevät suunnitellusti".

Venäjän pysyvä edustaja Yhdistyneissä Kansakunnissa Dmitry Polyansky korosti keskiviikkona Moskovan valmiutta keskustella strategisista vakauskysymyksistä Joe Bidenin hallinnon kanssa.

Venäjä ja Yhdysvallat vaihtivat 3. helmikuuta muistiinpanoja New Start -toiminnon jatkamiseksi tarvittavien kotimaisten menettelyjen saattamisesta päätökseen. Venäjän ulkoministeriön mukaan laajennus on mahdollistanut keskeisen mekanismin ylläpitämisen strategisen vakauden säilyttämiseksi.

TASS

https://tass.com/world/1260977

Kommentit