"Tämähän on kuin sota aika": Keskuspankki Fed Yhdysvaltain taloudesta | SchiffGold.comPETER SCHIFF (SchiffGold.com) - Yhdysvaltain työttömyys on tällä hetkellä yhtä korkealla kuin 1930-luvun Suuren laman aikana, kertoo keskuspankki Fedin lähteet. "Vastaa sota tilaa..."


KAUPPASOTA KIINAn kanssa
kiihtyy samalla kun uusi presidentti Joe Biden astui virkaan viikkoja sitten. Politiikassa ei nähdä suuria eroja, taloudelliset päätökset ovat erittäin retorisia luonteeltaan ja eivät lupaa paljoa konkreettisia tekoja. Lainaa otetaan lisää, ja valtio velkaantuu kriittisen pisteen ylitse jolloin se ei enää löydä takaajia sen keskeisen, liittovaltion talouden, rahoittamiseksi. Kuka takaa Yhdysvaltain liittovaltion tulevaisuudessa, kun dollari-bondien arvostus vähenee?

Keskuspankki Fedin Minneapolisin osaston pääjohtaja Neel Kashkari ampui panoksensa. Peter Schiffin mukaan hän menee ylitse kaikkien muiden päättäjien sanoessaan muun muassa, että rahaa pitää painaa mahdollisimman paljon. Fedin pitää stimuloida taloutta, eikä hän ole huolissaan liijoittelusta, jota Peter Schiff painoittaa.

"En ole nyt huolissani [inflaatiosta], koska tämähän on kuin sota ajan talous..." hän totesi julkisesti.

Peter Schiff: "Keskeistä on nyt, että keskuspankki pitää jalkaamme rahapolitiikan kaasussa, kunnes olemme todella saavuttaneet maksimaalisen työllisyyden, kuten sitä kuvataan usein. Ja mielestäni on tärkeää, että kongressi jatkaa aggressiivista irtisanottujen ihmisten tukemista ja tukee pienyrityksiä, kunnes saamme todella pandemian taaksemme ja palautamme talouden."

Kashkari sanoi, että yksi syy siihen, että hän ei ole huolissaan alijäämistä, johtuu siitä, että monet ihmiset voivat tosiasiallisesti paremmin pandemian ansiosta, koska he eivät ole käyttäneet niin paljon rahaa ja säästöjä on enemmän. Tämä tarkoittaa, että he voivat lainata tämän rahan Yhdysvaltain hallitukselle. Puolestaan se voi käyttää sen auttamaan kärsiviä ihmisiä. Se on pohjimmiltaan hyveellinen ympyrä, jossa kaikki toimii lopulta. Peter kutsui tätä ”naurettavaksi”.

"Kansa ei lainaa rahaa Yhdysvaltain liittovaltiolle. Keskimääräinen kaveri, jolla on ehkä enemmän rahaa pankissa, hän ei aio ostaa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin lainoja tällä rahalla. Tässä ei ole mitään mahdollisuutta."

Pankit, joissa säästetyt rahat säilytetään, saattavat käyttää niitä Fedin ostamiseen, mutta näin alhaisella tuotolla tämä ei ole todennäköistä.

"Syy siihen, että Fedin pitkäaikaiset tuotot ovat niin alhaiset - sillä ei ole mitään tekemistä tämän COVIDin parempien amerikkalaisten säästöjen kanssa. Se johtuu siitä, että keskuspankki ostaa kaikki nämä joukkovelkakirjat. Siksi korot ovat niin alhaiset. Sieltä hallitus saa rahaa pelastaakseen kaikki COVIDin loukkaantuneet henkilöt. He eivät saa sitä amerikkalaisilta, jotka ovat täynnä säästöjä. He saavat sen keskuspankilta, joka vain painaa rahaa ja ostaa joukkovelkakirjoja."

Kashkarin teoria jättää myös huomiotta tärkeän tosiasian. Vaikka nämä rahat lainattaisiinkin tästä säästöjen joukosta, ne on maksettava takaisin.

"Ongelma ei ole lainata [rahaa]. Ongelma on, kun joudut maksamaan lainat takaisin. Mutta tietysti Kashkari ei edes harkitse lainojen takaisinmaksua, koska hän tietää, että lainoja ei koskaan makseta takaisin - eikä hän edes välitä. Hän tietää, että hallitus jatkuvasti velkaantuu, koska keskuspankki on siellä mahdollistaakseen tämän ja pitääkseensä Ponzi-järjestelmän niin, ettei liittovaltion hallituksen tarvitse koskaan käsitellä velkaa."

Mutta lopulta jonkun on käsiteltävä sitä. Dollarin on käsiteltävä sitä ja se tarkoittaa, että kuka tahansa, joka omistaa dollarimääräisiä velkoja, joutuu käsittelemään siitä.

Kashkari sanoi myös, ettei hän ollut huolissaan inflaatiosta. Hän piti sitä psykologisena ilmiönä. Jos ihmiset ajattelevat inflaation olevan tulossa, he pyytävät korotusta. Pohjimmiltaan odotukset ajavat inflaatiota. Koska inflaatio-odotukset ovat tällä hetkellä alhaiset, se tarkoittaa, ettemme todennäköisesti kohtaa sitä. Peter Schiff sanoi pitäessään mielessään suuren huolen siitä, mitä ihmiset eivät odota tapahtuvan.

'Kansa "odottaa odottamatonta". Kuten mitä tapahtui GameStopin kanssa - en usko, että yksikään GameStopin pörssiomistajista odotti tapahtunutta, mutta se tapahtui joka tapauksessa. Ja koska tapahtunut oli niin odottamatonta, oli se niin iso juttu. Joten odottamaton inflaatio on paljon huonompi kuin ennakoidaan.'

Riippumatta, jos tarkastellaan joukkolainamarkkinoita, on melko selvää, että inflaatio-odotukset kasvavat. Ja ainoa syy, miksi korot eivät nouse vielä korkeammalle, on Fed:in peukalointi bondi-markkinoilla.

Kashkari painoitti myös työttömyyttä. Hän sanoi mielestään todellisen työttömyysasteen olevan korkeampi kuin luvut osoittavat. Itse asiassa hän uskoo, että se on yhtä korkea kuin suuren laman huipulla. Ja silti monet yritykset kamppailevat työntekijöiden palkkaamisesta. Kashkari sanoi, että heidän tarvitsee vain tarjota korkeammat palkat, jättämättä täysin huomioimatta sen, että setä Samin nostama korkea työttömyyskorvaus kannustaa ihmisiä olemaan tekemättä töitä.

"Olemme tehneet työttömyydestä erittäin kannattavan. Monille ihmisille on kannattavampaa pysyä työttömänä kuin palata töihin. Ja se on varmasti paljon hauskempaa. Joten, jos se on hauskempaa ja kannattavampaa, miksi et voisi odottaa ihmisten valitsevan niin? Ja nyt, työnantajien on maksettava paljon rahaa saadakseen nämä työntekijät takaisin, houkutellakseen, ketään luopumaan työttömyysetuuksista. Mutta jos he eivät pysty nostamaan hintoja tarpeeksi korkealle kattamaan kustannukset, heidän on vain tehtävä toimeen ilman näitä työntekijöitä."

Kashkari edustaa sitä perinteistä viisautta Fedissä. Raha painamista. Rahan lainaamista. Käyttää rahaa. Toistoa. Tietysti tällöin kulta tulee esille. Kulta reagoi inflaatiohon. Rahan painaminen on nouseva kultaa varten. Ärsyke on nouseva kultaa varten. Ja Kashkari tekee siitä kristallinkirkkaan, tämä on tie eteenpäin. Joten kun Kashkari alkaa puhua, älykkäät ihmiset ostavat kultaa.

SchiffGold.com

https://schiffgold.com/peters-podcast/peter-schiff-when-kashkari-talks-smart-people-buy-gold/Kommentit