Popular Mechanics: Tutkijat ovat melko varmoja löytäneensä portaalin viidenteen ulottuvuuteen


Se on luultavasti tässä oudossa hiukkasessa.


Uudessa tutkimuksessa tutkijat sanovat voivansa selittää pimeän aineen asettamalla hiukkasen, joka liittyy viidenteen ulottuvuuteen.

Vaikka ”vääntynyt ylimääräinen ulottuvuus” (WED) on suositun fysiikan mallin tavaramerkki, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, tämä julkaisu, joka julkaistiin julkaisussa The European Physical Journal C, on ensimmäinen, joka käyttää teoriaa yhtenäisesti pitkäaikaisen pimeän aineen selittämiseksi. Hiukkasfysiikan ongelma.

Tietämyksemme fyysisestä maailmankaikkeudesta perustuu ajatukseen pimeästä aineesta, joka vie suurimman osan aineesta maailmankaikkeudessa. Pimeä aine on eräänlainen hyppysellinen hitter, joka auttaa tutkijoita selittämään painovoiman toiminnan, koska monet ominaisuudet hajoaisivat tai hajoaisivat ilman pimeän aineen "x-tekijää". Silti pimeä aine ei häiritse hiukkasia, joita näemme ja "tunnemme", eli sillä on oltava myös muita erityisominaisuuksia.

"[T] tässä on vielä joitain kysymyksiä, joihin ei ole vastausta [fysiikan vakiomallissa]", selittävät tutkijat Espanjasta ja Saksasta tutkimuksessaan. ”Yksi merkittävimmistä esimerkeistä on ns. Hierarkiaongelma, kysymys siitä, miksi Higgsin bosoni on paljon kevyempi kuin tyypillinen painovoima. [Fysiikan vakiomalli] ei voi majoittaa joitain muita havaittuja ilmiöitä. Yksi silmiinpistävimmistä esimerkeistä on pimeän aineen olemassaolo. "

Uudessa tutkimuksessa pyritään selittämään pimeän aineen läsnäolo WED-mallin avulla. Tutkijat tutkivat fermionimassoja, jotka heidän mielestään voitaisiin välittää viidenteen ulottuvuuteen portaalien kautta, luomalla pimeän aineen pyhäinjäännöksiä ja "fermionista pimeää ainetta" viidennessä ulottuvuudessa.

Voisivatko dimensiomatkat fermionit selittää ainakin jotkut pimeän aineen tutkijat, joita tutkijat eivät ole toistaiseksi pystyneet havaitsemaan? "Tiedämme, että [fysiikan vakiomallissa] ei ole elinkelpoista [pimeän aineen] ehdokasta", tutkijat sanovat, "joten jo tämä tosiasia pyytää uuden fysiikan läsnäoloa."

Pohjimmiltaan keskeinen osa matematiikkaa luo fermionien massamassoja, jotka ilmenevät ns. Viidennen ulottuvuuden vääntyneessä tilassa. Tämä tasku "pimeä sektori" on yksi mahdollinen tapa selittää valtava määrä pimeää ainetta, joka toistaiseksi on vältetty havaitsemisesta käyttämällä kaikkia perinteisiä fysiikan vakiomallille suunniteltuja mittauksia. Portaalin läpi vääristyneeseen viidenteen ulottuvuuteen tukkeutuneet fermionit voivat toimia "pimeänä aineena".

Kuinka tarkkailemme tällaista pimeää ainetta sen tarkistamiseksi? Tähän mennessä tämä on pidätys monille erilaisille pimeän aineen teorioille. Mutta kaikki, mitä tarvitsisi fermionisen pimeän aineen tunnistamiseksi vääristyneessä viidennessä ulottuvuudessa, olisi oikeanlainen gravitaatioaaltoilmaisin, jotain yleistyvää ympäri maailmaa. Todellakin, vastaus pimeän aineen ongelmiin voisi olla aivan kulman takana.

https://www.popularmechanics.com/science/a35471480/dark-matter-fermion-portal-fifth-dimension/

Kommentit