Öljyn hinta voi palata 100 dollariin tynnyriltä, ​​Bank of America ennustaa | RT


Raakaöljyn hinnat saattavat palata tasolle, jota ei ole nähty vuodesta 2014, ja saavuttaa 100 dollaria tynnyriltä lähivuosina, Bank of America -analyytikot ennustavat. Nouseva veto tulee, kun öljyn hinta jatkuu nousussa koronaviruksen matalasta tasosta nousten.


Hintapiikki voi tulla hyödykkeiden ja globaalien elvytystoimien perustekijöiden parantamisen ansiosta, pankki sanoi Bloombergin mainitsemalla. Lisäksi Bank of America (BofA) tarkisti aiemmin öljynäkymiään vuonna 2021 ennustamalla, että maailmanlaajuinen vertailuarvo Brent saattaa osua väliaikaisesti 70 dollariin tynnyriltä vuoden toisella neljänneksellä. Brentin raakaöljyn keskihinnan odotetaan olevan 60 dollaria tynnyriltä, ​​pankki sanoi korottaen aiempaa arviotaan 10 dollarilla.

Pankki ennustaa myös West Texas Intermediate (WTI) -öljyn keskiarvoksi tänä vuonna 57 dollaria tynnyriltä. Nousun ylöspäin johti Texasin syvä jäätyminen, joka vaikutti väliaikaisesti Yhdysvaltain raakaöljyn tuotantoon, sekä öljynviejämaiden järjestön ja heidän liittolaistensa, jotka tunnetaan yhdessä nimellä OPEC +, asettamat edelleen tehokkaat tuotannon hillinnät.

Öljyn futuurit nousivat yli vuoden korkeimpien arvojen, kun talvimyrskyt osuivat joillekin Yhdysvaltojen alueille. Torstaina Brentin raakaöljy nousi noin prosentin yli 67 dollaria ja oli edelleen lähellä korkeinta tasoa koronaviruskriisin alkamisen jälkeen. Yhdysvaltain raakaöljy nousi 0,7 prosenttia kauppaan vajaa 63 dollaria barrelilta.

BofA ei ole ainoa optimismissaan energiamarkkinoiden elpymisestä. Yksi maailman suurimmista energian kauppapaikoista, Azerbaidžanin Socar Trading, ei sulje pois mahdollisuutta, että Brent lyö 80 dollaria tynnyriltä ennen vuoden loppua ja ylittää 100 dollaria tynnyriltä seuraavien 18–24 kuukauden aikana.

Aiemmin tällä viikolla Goldman Sachs nosti Brent-ennustettaan 10 dollarilla tynnyriltä johtuen kasvavasta öljykysynnästä, joka saattaa palautua pandemiaa edeltävälle tasolle. Se odottaa nyt Brentin saavuttavan 70 dollaria ensi neljänneksellä ja 75 dollaria kolmannella neljänneksellä.

Viime kerralla öljyn kauppa yli 100 dollaria barrelilta oli vuonna 2014, ennen kuin hinnat alkoivat liukua nopeasti maailmanlaajuisen tarjonnan keskellä. Tämä johti Venäjän ja Saudi-Arabian johtamien suurten öljynviejien luomaan OPEC + -allianssiin maailmanlaajuisen raaka-ainehinnan vakauttamiseksi.

RT

https://www.rt.com/business/516465-100-dollar-oil-return/

Kommentit