KORONAVIRUSPANDEMIA: Venezuelan presidentin Maduron mukaan Venäjän Sputnik V -rokote on "turvallisin" | TASS

  • (8. helmikuuta 03:56) - Venezuelan varapresidentti Delcy Rodriguez sanoi joulukuussa, että Venäjän kanssa on päästy sopimukseen Sputnik V -rokotteen toimituksista


BUENOS AIRES, 8. helmikuuta (TASS) - Venezuelan presidentti Nicolas Maduro sanoi sunnuntaina, että hänen mielestään Venäjän Sputnik V koronaviruksen vastainen rokote on turvallisin.

"En halua sanoa mitään pahaa muista rokotteista", hän sanoi Twitter-tilinsä videoviestissä. "Sanon vain hyviä vinkkejä rokotteesta, joka tässä testien avulla osoittautui turvallisimmaksi."

"Tänään kaikki maailmassa alkavat sopia siitä, että Sputnik V on paras ja turvallisin rokote", Maduro sanoi. "Olemme puhuneet tästä elokuusta lähtien."

Venezuelan varapresidentti Delcy Rodriguez sanoi joulukuussa, että Venäjän kanssa on päästy sopimukseen Sputnik V -rokotteen toimituksista.

Venäjältä tuli 11. elokuuta 2020 maailmanlaajuisesti ensimmäinen, joka rekisteröi rokotteen Sputnik V -nimisen koronaviruksen vastaan. Ymppäyksen kehitti Gamaleyan kansallinen epidemiologian ja mikrobiologian tutkimuskeskus Venäjän terveysministeriössä.

Sputnik V on ihmisen adenovirukseen perustuva vektorirokote. Sputnik V jab on jo rekisteröity Venäjällä, Valkovenäjällä, Argentiinassa, Boliviassa, Serbiassa, Algeriassa, Palestiinassa, Venezuelassa, Paraguayssa, Turkmenistanissa, Unkarissa, Arabiemiirikunnissa, Iranissa, Guinean tasavallassa, Tunisiassa ja Armeniassa.

Joulukuun lopussa 2019 Kiinan viranomaiset ilmoittivat Maailman terveysjärjestölle (WHO) aiemmin tuntemattoman keuhkokuumeen puhkeamisesta Wuhanin kaupungissa Keski-Kiinassa. Siitä lähtien uuden koronaviruksen tapauksia - WHO nimitti COVID-19: ksi - on raportoitu joka puolella maailmaa.

11. maaliskuuta 2020 WHO julisti koronaviruksen puhkeamisen pandemiaksi. Uusimpien tilastojen mukaan yli 106 671 370 ihmistä on saanut tartunnan maailmassa ja yli 2 326 720 kuolemantapausta. Lisäksi toistaiseksi yli 78361490 ihmistä on toipunut sairaudesta ympäri maailmaa.

TASS

https://tass.com/society/1253599

Kommentit