Joe Biden ei torju Nord Stream 2 -kaasuputkea uusilla pakotteilla: republikaanit kysyvät "miksi?" | RT  • EU:n jäsenmaat kuten Puola, Latvia, Liettua, Romania ja Unkari ovat toistuvasti ilmaisseet hyväksyvänsä Nord Stream 2:n.

Yhdysvaltain republikaanien senaattorit ovat tuoneet julki kritiikkiä uudesta ulkoministeriön raportista, joka sisälsi uusia yksiköitä sanktioiden kohteiksi heidän osallistumisestaan ​​Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeeseen.

"Bidenin hallinto ilmoittaa olevansa halukas antamaan putken valmistumisen katastrofaalisilla seurauksilla Yhdysvaltain kansalliseen turvallisuuteen ja eurooppalaisten liittolaisten energiaturvallisuuteen", sanoi senaatin ulkosuhdekomitean jäsen Texasin senaattori Ted Cruz lausunto.

Kongressin raportissa mainittiin kaksi yritystä, jotka Trumpin hallinto oli aiemmin määrännyt seuraamukseksi - Venäjän putkenlaskulaiva Fortuna ja sen omistaja KVT-RUS, WSJ kertoo. Asiakirja sisältää myös 18 yritystä, jotka olivat jo lähteneet projektista tai ovat poistumassa siitä.

Sen mukaan kritiikkiä tuki senaatin ulkosuhdekomitean ylimmän republikaanin Idahon senaattori Jim Risch, jonka mukaan raportti oli harhaanjohtava.

"Merenkulun seurantatiedot tekevät selväksi, että alukset, joita ei käsitellä tämän päivän raportissa, tukevat tällä hetkellä aktiivisesti Nord Stream 2 -rakennusta. Hallinnon päätös sivuuttaa nämä toimet vaatii välitöntä selvitystä ”, lainsäätäjä sanoi lausunnossaan.

Nord Stream 2 -putkihanketta valmistelee parhaillaan Venäjän Gazprom yhteistyössä useiden eurooppalaisten energiayhtiöiden kanssa. 11 miljardin dollarin putki, joka on valmis 95 prosenttiin, on tarkoitus kaksinkertaistaa nykyisen putkiston kapasiteetti 55 miljardilla kuutiometrillä kaasua vuodessa. Nord Stream 2 toimittaa 70 prosenttia Venäjän kaasumyynnistä Eurooppaan.

Valkoinen talo on tuhonnut hankkeen, joka yrittää jatkuvasti vakuuttaa Berliinin ja Brysselin, että Venäjän putki uhkaisi koko blokin energiavarmuutta. Samanaikaisesti EU: n jäsenmaat kuten Puola, Latvia, Liettua, Romania ja Unkari ovat toistuvasti ilmaisseet hyväksyvänsä Nord Stream 2: n.

Päivä ennen Joe Bidenin virkaanastumista ja ensimmäistä kertaa Trumpin hallinnon neljän vuoden aikana Yhdysvaltojen eroava hallitus ylitti retoriikan ja sovelsi sanktioita projektiin osallistuviin. Seuraamusluetteloon sisältyi putkenlaskulaiva Fortuna yhdessä sen omistajan KVT-RUSin, miehistöyhtiön Rustankerin sekä öljysäiliöalusten Maksim Gorky ja Sierra kanssa.

Biden oli aiemmin vastustanut hanketta, mutta on edelleen epäselvää, noudattaako hän presidentti Donald Trumpin kovaa linjaa tässä asiassa, koska Yhdysvaltojen nykyinen presidentti ei ole vielä tarjonnut yksityiskohtaista linjaa putkilinjaan.

RT

https://www.rt.com/business/516276-nord-stream-sanctions-u-turn/

Kommentit