Intia saa "ennätyksellisen vehnäsadon", 115 miljoonaa tonnia, 34,63 miljoonaa hehtaaria | RT


 

Intia kokee ennätyksellistä vehnäntuotantoa kuluvana satovuonna, johtuen suuremmasta pinta-alasta, suotuisasta säästä ja harvemmista sadontuholaisten hyökkäyksistä, Karnalin vehnätutkimusosaston johtajan Gyanendra Pratap Singhin mukaan.

Hän kertoi Economic Timesille, että "elintarvikeviljan tuotanto todennäköisesti saavuttaa 115 miljoonaa tonnia verrattuna edellisen vuoden 107 miljoonaan tonniin, kun tarkastellaan satoasemaa tärkeimmissä kasvavissa osavaltioissa Uttar Pradeshissa, Madhya Pradeshissa, Punjabissa ja Haryanassa."

Kuluva satovuosi alkaa heinäkuusta 2020 kesäkuuhun 2021, ja vehnänkorjuun on määrä alkaa maassa maaliskuun ensimmäiseen viikkoon mennessä. Singhin mukaan tänä vuonna ei ole raportoitu satosairauksista tai tuholaisten hyökkäyksistä, ja nykyiset sääolosuhteet johtavat korkeampiin satoihin.

Analyytikoiden mukaan puskurin tuotanto rabikauden aikana (sadot kylvetään marraskuun puolivälissä ja korjataan huhti / toukokuussa) ja julkisten hankintavirastojen korkeampi siirtokanta vähentävät kotitalouksiin kohdistuvaa painetta. Kahden viime viikon aikana vehnäjauhojen valmistajat ovat laskeneet hintoja jopa 12 prosenttia.

"Kun odotetaan korkeampaa satoa kuin edellisenä vuonna, markkinoilla on paineita ja hinnat ovat edelleen alhaiset, minkä välitämme kuluttajille. Tämä auttaa meitä myös kasvattamaan myyntiä viimeisellä vuosineljänneksellä ”, kertoi Adani Wilmarin varatoimitusjohtaja Angshu Mallick.

"Pitkällä aikavälillä hinnat laskevat touko-kesäkuussa toisen kerran sadonkorjuun ja viljan kuivumisen jälkeen kosteuspitoisuudestaan", lisäsi Udit Jain Delhissä sijaitsevasta Rajdhani-ryhmästä.

Vehnäntuotanto Intiassa on kasvanut tasaisesti vuosina 2016-17. Hallituksen tietojen mukaan vehnän pinta-ala on kasvanut kolme prosenttia edellisvuodesta 34,63 miljoonaan hehtaariin.

Edelweissin maaseutu- ja yrityspalvelututkimuksen johtajan Prerana Desain mukaan elintarvikeviljan korkeampi tuotanto voi tehdä Intiasta kilpailukykyisen toimijan vientimarkkinoilla sekä varmistaa vakaat kotimaiset hinnat. Desai kuitenkin varoitti, että äkillinen lämpötilan tai sademäärän nousu sadonkorjuukauden aikana maalis- ja huhtikuussa voi vaikuttaa satoasemaan.

RT

https://www.rt.com/business/516336-india-record-wheat-production/

Kommentit