Ex-tiedustelupomo ja 9 ex-kenraalia: Yhdysvaltain asevelvollisuudelle loppu? "Syrjii miehiä" | Military Times, Antiwar.com


  • Entinen NSA:n johtaja, eläkkeellä olevat ylimmät virkamiehet pyytävät korkeinta oikeutta julistamaan asevelvollisuuden perustuslain vastaiseksi

Entinen kansallisen turvallisuusviraston johtaja ja yhdeksän merkittävää eläkkeellä olevaa kenraalia ja lippuvirkamiestä ovat allekirjoittaneet oikeudellisen selvityksen ja pyytäneet Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden toteamaan, että armeijan asevelvollisuus on perustuslain vastainen.

Heidän hakemuksensa tukee vetoomusta, jonka mukaan valikoiva palvelujärjestelmä on perustuslain vastainen, koska se koskee vain 18–26-vuotiaita miehiä eikä naisia.

Kansallisen turvallisuusviraston entinen johtaja Michael Hayden, eläkkeellä oleva neljän tähden ilmavoimien tähti ja eläkkeellä oleva armeijan kenraali Stanley McChrystal johtaa kannattajien luetteloa oikeudellisessa asiakirjassa.

Ryhmän asianajajat tekivät lyhyen keskiviikkonsa tukeakseen Yhdysvaltain kansalaisvapausliiton edustaman kansallisen miesten koalition valituspalvelujärjestelmää vastaan ​​8. tammikuuta vetoomusta.

Alkuperäisen vaatimuksen mukaan ylemmän oikeusasteen tuomioistuimen olisi kumottava vuonna 1981 tekemä tuomio, kun sama haaste tehtiin. Tuolloin tuomarit katsoivat, että asevelvollisuus oli perustuslaillinen, koska sen ensisijaisena tehtävänä oli varmistaa taisteluun valmiit joukot maan puolustamiseksi. Tuolloin naiset suljettiin taistelurooleista.

Pentagon ilmoitti poistavansa naisille kiellon taistelutyössä vuonna 2013. Seuraavien kuuden vuoden aikana palvelut avasivat kaikki aiemmin naisille suljetut työpaikat.

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2021/02/12/former-nsa-director-retired-top-officers-ask-supreme-court-to-declare-military-draft-unconstitutional/

Kommentit