Duterte: USA:n on maksettava mikäli haluaa joukkonsa pysyvän Filippiineillä | Antiwar.com


  • Yhdysvallat ja Filippiinit neuvottelevat vierailevien joukkojen sopimuksesta, joka sallii Yhdysvaltojen joukot Filippiineillä vuorotellen


Dave DeCamp | Lähetetty 12. helmikuuta 2021

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte sanoi perjantaina, että Yhdysvaltojen "on maksettava", jotta se pysyisi sopimuksessa, joka sallii Yhdysvaltain joukkojen sijoittamisen Filippiineille vuorotellen, joka tunnetaan nimellä Visiting Forces Agreement (VFA).

Duterte esitti kommentit puhuessaan Filippiinien joukoille. "Haluaisin ilmoittaa, jos täällä on amerikkalainen agentti. Haluatko nyt, että vierailevien joukkojen sopimus tehdään? Sinun on maksettava ”, hän sanoi. "Se on jaettu vastuu, mutta sinun osuutesi ei tule maksamaan loppujen lopuksi, kun sota alkaa, me kaikki maksamme."

Duterte oli valmis romuttamaan VFA: n ja potkemaan USA: n maastaan ​​viime vuonna, mutta kumosi päätöksen vedoten jännitteisiin Pekingin kanssa Etelä-Kiinan merellä. Perjantaina Filippiinien presidentti teki selväksi, että hän ei vieläkään halua sallia Yhdysvaltojen armeijaa maahansa.

"(Yhdysvallat) voi vapaasti viedä joukkonsa eteenpäin maassamme ... Emme pidä siitä, koska haluamme pysyä neutraaleina", hän sanoi. "Mutta hetken vaativuus vaatii heidän läsnäoloaan täällä, olen kunnossa siinä."

Filippiinien ulkoministeri Teodoro Locsin sanoi maanantaina, että Yhdysvaltojen ja Filippiinien virkamiesten odotetaan kohtaavan ja selvittävän erimielisyydet VFA: sta. Sopimusta jatkettiin väliaikaisesti, kun molemmat maat työskentelivät pysyvämmän sopimuksen kanssa.

https://news.antiwar.com/2021/02/12/philippines-duterte-tells-us-you-have-to-pay-for-troop-deal/

Kommentit