CIA-pääjohtaja kannustaa salaisiin keskusteluihin Pohjois-Korean kanssa | NKNews.org


WILLIAM BURNS on Iranin ydinsopimuksen isä. Hänen mukaan Joe Bidenillä on nyt "oikeat" miehet tehtävään Pohjois-Koreassa.


Tänä vuonna Joe Bidenin hallitukseen valittu CIA:n uusi pääjohtaja kertoo: 'Salaisiin takakamarin keskusteluihin pyrittävä.'

Mikäli Joe Bidenin hallitus haluaa ryhtyä keskusteluihin Pohjois-Korean kanssa, on sillä "oikeat" miehet tehtävään, kertoo entinen varapuolustusministeri ja keskustiedustelupalvelu CIA:n pääjohtaja William Joseph Burns. Miehellä on 33 vuoden kokemus diplomatiasta.

Hän ja Jake Sullivan pitivät salaisia keskusteluita vuonna 2013, jotka onnistuneesti päätyivät Iranin ydinsopimukseen.

Nyt Burns itse haluaa keskusteluita Pohjois-Korean kanssa, ja painoitti niin sanottuja "takakamarin" keskusteluja, jotka toimivat hyvin Iranin kanssa vuonna 2013.

Uutisjulkaisun tietolähteiden mukaan Pohjois-Korea on valittanut sitä miten kuka tahansa joka johtaa Washngtonia, silti samalla tukee samaa entistä vanhaa politiikka.

Amerikkalaisten diplomaattilähteiden mukaan "Twitterin", "KCNA:n", tai "rakkauskirjeiden" sijaan Pohjois-Korean kanssa tulisi käydä enemmän yksityisiä ja määrätietoisia keskusteluja.

Nyt pitää pysyä selvänä asioiden suhteen, eikä sotkea politiikka neuvotteluihin, kertoi asiantuntija Soo Kim, Rand Corporationista.

Kim pitää Burnsia uradiplomaattina jota arvostaa sekä republikaanit että demokraatit, jolla on nyt hyvä, kauaksikantava, tulevaisuus neuvotteluiden suhteen.

Näin erottaisiin aiemmasta Trumpin, ehkäpä, liian henkilökohtaisesta lähestymistavasta.

Julkaistu tammikuussa 2021.

NKNews.org

https://www.nknews.org/2021/01/new-cia-nominee-favors-back-channel-talks-with-north-korea-and-iran-nuclear-deal/

Kommentit