CGTN: Kiina juhlii kuukalenterin uutta vuotta merkittävällä voitolla köyhyydestä

Guizhou (yksink.: 贵州; perint.: 貴州; pinyin: Guìzhōu) on maakunta eteläisessä Kiinassa. Kiinalainen lyhennenimi on Qian. Maakuntanimen vanha suomalainen latinalaistus Kueitšou. Maakuntanimen syntyhistoriaa ei tunneta, mutta sen muodostavat ideogrammit guì ’kallisarvoinen’ ja zhōu ’alue, prefektuuri’, jolloin merkitys voisi olla ’kallisarvoinen alue’. Maakuntaa pidetään maisemallisesti kauniina, mutta eräänä Kiinan köyhimmistä.[7]

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Guizhou 


Peking, 4. helmikuuta (PRNewswire) - Keskiviikkona on "Lichun" hetki, kun on vuoden ensimmäinen aurinkoluku, jota pidetään kevään alkuna. Kiinalaisen sanonnan mukaan "koko vuoden työ riippuu hyvästä kevään alusta".


Kiinan presidentti Xi Jinping, joka on myös Kiinan kommunistisen puolueen (CPC) keskuskomitean pääsihteeri, vieraili keskiviikkona Qianxin piirikunnassa Lounais-Kiinan Guizhoun maakunnassa ennen kiinalaista uutta vuotta.

12. helmikuuta merkitsee Kiinan kuukalenterin uuden vuoden alkua. Eri kansanaktiviteetteja pidetään eri puolilla maata uudenvuoden tervehtimiseksi.

Xi puhui Huawun kylän julkisella aukiolla Miaon etnisessä kaupunginosassa kyläläisten kanssa, jotka osallistuivat juhlaan, ja piti uudenvuoden tervehdyksensä kaikkien etnisten ryhmien ihmisille eri puolilla maata.

Malli köyhyyden lievittämisestä

Guizhou, joka oli aiemmin maakuntatason alue, jossa suuri osa väestöstä eli köyhyydessä, on sittemin viety pois köyhyydestä, aiemmin, vuodesta 2012 lähtien. Maakuntaa kuuluu yli 9 miljoonaa ihmistä. Samalla kun maakunnan bruttokansantuote (BKT) ylitti 1,78 biljoonaa yuania (276 miljardia Yhdysvaltain dollaria), vuoden 2020 tiedot kertovat.

Keskiviikkona iltapäivällä Xi vieraili Qianxin piirikunnassa Bijie Cityssä, jossa hän tarkasteli Wujiang-joen suuren sivujokien ekologista ympäristöä ja vieraili paikallisten asukkaiden luona Huawu Villagessa.

Kylä on esimerkki kansakunnan massiivisesta köyhyyden vähentämispyrkimyksestä. Se poistettiin köyhyydestä aiemmin vuonna 2019.

Bijie, joka on syvällä Guizhoun karstivuorissa, oli aikoinaan yksi Kiinan köyhimmistä kaupungeista.

Keskushallinnon ja muiden valtion elinten tukemana kaupunki viljeli ensin maan ja muuttui karuista vuorista rehevän vihreäksi.

Sitten kyläläiset alkoivat asiantuntijoiden johdolla kehittää maataloutta, jalostusteollisuutta ja maaseutumatkailua.

Bijie on muuttanut vastakkainasettelun luonnon kanssa win-win-tulokseen ja onnistunut nousemaan köyhyysrajan yläpuolelle.

Presidentti Xi on kutsunut Bijien menestystarinaa "malliesimerkiksi Kiinan köyhyyden lieventämiselle".

Suuri voitto

Koronaviruspandemian, COVID-19:n, keskellä Kiina on suorittanut köyhyyden torjunnan tehtävänsä ja saavuttanut YK:n köyhyyden vähentämistavoitteen 10 vuotta etukäteen.

Kahdeksan vuoden kestävän työn avulla Kiina on vienyt pois köyhyydestä kaiken nykyisen tason mukaisen maaseudun köyhän väestön ja lähes 100 miljoonaa köyhyyden ravistelemaa köyhää.

Kiina on poistanut kaikki köyhät maakunnat köyhyysluettelosta ja poistanut absoluuttisen köyhyyden, sekä alueellisen köyhyyden.

Köyhyyden lievittäminen on aina ollut ensisijainen huolenaihe presidentti Xille, joka toisti, että "yhtään köyhää aluetta tai yksilöä ei saa jättää taakseen".

TASS-uutisjuttu:
https://tass.com/press-releases/1252631

Mediakontakti: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286

Kommentit