BRITTILEHTI: "CIA-johtoiset terroristit" halusivat räjäyttää Venezuelan parlamentin ilmaan: presidentti | Morning Starin lähteet


Oppositiojohtaja Juan Guaido "mukana" terrori-iskuissa: parlamentti.


Venezuela kertoi sillä olevan todisteita Kolumbian oikeistolaisen presidentin Ivan Duquen ja CIA:n osallistumisesta useisiin terrori-iskuihin Venezuelassa jotka tähtäsivät maan hallituksen kaatamiseen.

Maanantaina Venezuelan presidentti Nicolas Maduro vetosi Kolumbian parlamenttiin heidän aukaistaaksensa tutkimuksen suunniteltuun pommi-iskuun Venezuelan parlamenttiin.

"Terroriteot, joihin kuului parlamentin päärakennuksen ja liittovaltion lainsäädäntöpalatsin räjäyttäminen räjähteillä, suunniteltiin joulukuusta lähtien alkaen," hän kertoi, lisäten tietoa uudesta Kolumbian hallituksen yrityksestä kaataa hänet.

Bolivaarinen johtaja kertoi viimeisten asioiden suunitellun 25. tammikuulle, ja sitä johti CIA-agentti Mariano Ugarte, jota syytettiin palkkasotilaiden palkkaamisesta hyökkäysten toteuttamiseksi.

Yksi palkatuista oli väitetysti entinen parlamentin turvallisuusvirkailija Richard Grillet Alvarez, joka myönsi olleensa CIA:n palkkaama kolmen räjähteen asentamiseksi parlamenttiin.

Hän todisti oikeudessa herra Ugarten tuoneen hänelle tiedot ja materialit joita käytettäisiin pommien valmistamiseen, asiaan kuului myös 5000 dollarin maksu tekoja vastaan.

Venezuelan virnaomaiset kertoi herra Ugarten olevan Kolumbian kansallisturvallisuuspalveludirektoraatin DNI:n suojelema, yrityksenä suojella häntä pommisyytöksiltä.

Kansainvälistä tutktintaa vaatinut kansalliskokouksen puheenjohtaja Jorge Rodriguez sanoi: "Voimme todistaa, että Duque ja entinen lainsäätäjä Juan Guaido ovat yhteydessä terroristisuunnitelmaan."

Kolumbian syyttäjänviraston "ei pitäisi odottaa niin kauan vastaavien tutkimusten suorittamista", hän sanoi.

Rodriguez sanoi, että sekä Duque että Guaido, joka on johtanut useita epäonnistuneita vallankaappausyrityksiä sen jälkeen, kun hän julisti itsensä Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi tammikuussa 2019, jatkavat suunnitelmiaan kaataa demokraattisesti valittu hallitus.

"He yrittävät tuoda maahan väkivaltaa, kuolemaa ja verilöylyjä", hän sanoi.

Uutislehti Morning Starin lähteet

https://morningstaronline.co.uk/article/w/maduro-claims-have-foiled-colombian-bomb-plot-blow-national-assembly


Kommentit