Biden käynnistää arviointiprosessin Guantanamo Bayn vankilan sulkemiseksi | Reuters, Antiwar.com


  • Tällä hetkellä Gitmo, laitos, jonka toiminta maksaa yli 530 miljoonaa dollaria vuodessa, pitää sisällään 40 vankia


Bidenin hallinto käynnistää Yhdysvaltain armeijan vankilan uudelleentarkastelun Guantanamonlahdella tavoitteenaan sulkea laitos, minkä Obaman hallinto lupasi tehdä, mutta ei koskaan jatkanut sitä.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki ilmoitti arvostelusta perjantaina. Kun Psaki kysyi, aikooko presidentti Biden sulkea vankilan ennen presidenttikautensa päättymistä, "Se on varmasti tavoitteemme ja aikomuksemme", mutta tarkkaa aikataulua ei annettu.

Kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Emily Horne keskusteli tarkastelusta Reutersin kanssa. "Teemme NSC-prosessia arvioidaksemme tämänhetkisen tilanteen, jonka Bidenin hallinto on perinyt edelliseltä hallinnolta, tavoitteemme mukaisesti sulkea Guantanamo", hän sanoi.

Horne sanoi, että NSC työskentelee Pentagonin, ulkoministeriön ja oikeusministeriön kanssa edistyäkseen kohti Gitmon sulkemista.

Gitrossa on tällä hetkellä 40 vankia. Vankilan toiminta maksaa vuosittain yli 530 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa, että kukin vanki maksaa noin 13 miljoonaa dollaria vuodessa.

Tammikuussa Gitmon vanki vetosi presidentti Bideniin vapauttamisen puolesta Independentin artikkelissa. Ahmed Rabbani siepattiin Pakistanissa vuonna 2002, myytiin CIA: lle ja tunnistettiin virheellisesti al-Qaidan jäseneksi.

Ennen kuin meni Gitmoon, Rabbania kidutettiin 540 päivän ajan CIA: n mustalla alueella CIA: n kidutusta koskevan senaatin tiedustelukomitean vuoden 2014 raportin mukaan.

Rabbani on ollut seitsemän vuoden nälkälakossa protestoidakseen pidätystä ilman syytteitä ilman oikeudenkäyntiä. Joka päivä vartijat pakottavat syöttämään Rabania sitomalla hänet tuolille ja pakottamalla putken nenäänsä ja kurkkuunsa.

Reuters, Antiwar.com


https://news.antiwar.com/2021/02/12/biden-launches-review-to-close-guantanamo-bay-prison/

Kommentit