Venäjän koronapandemia vetäytyy hitaasti, Putin sanoo | TASS


On liian aikaista rentoutua taistelussa, presidentti totesi


NOVO-OGARYOVO, 28. tammikuuta (TASS) - Venäjän viranomaisten toimet koronaviruksen leviämisen torjumiseksi ovat uhkien tason mukaisia ​​ja antavat positiivisia tuloksia, joten pandemia on hitaasti laskemassa Venäjällä, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina hallituksen kokouksessa.

Hänen mukaansa objektiiviset tiedot osoittavat, että Venäjällä COVID-19-leviämisen hillitsemiseksi toteutetut toimet "ovat yhdenmukaisia ​​sen uhkien kanssa, joita se aiheuttaa kansalaisille".

"Yleensä [nämä toimet] tuottavat positiivisia tuloksia", johtaja painotti. "Pandemia on vähitellen vetäytymässä."

Hän selitti, että tapausten määrä vähenee Venäjällä, kun taas takaisin saamisten määrä "on viime aikoina ollut tasaisesti infektioiden määrän yläpuolella".

"Kuolemantilanteesta lähtien tilanne on yleensä tyydyttävä, jos voit puhua siitä sellaisin ehdoin. Näin on kuitenkin verrattuna muihin maihin", Putin lisäsi.

Venäjän presidentti korosti, että tartuntojen määrä Venäjällä on edelleen alhaisempi kuin muissa maissa. "Meillä on noin 12 infektiota 100 000 ihmistä kohden", hän totesi. "Tämä on neljä kertaa niin alhainen kuin Euroopan maissa, monissa Euroopan maissa.

Sillä välin on "liian aikaista rentoutua" koronaviruspandemian torjunnassa, presidentti totesi.

Putin huomautti, että keskusteluissa aluekuvernöörien kanssa hän korosti jatkuvasti "tarvetta ylläpitää varotoimenpiteitä ja terveyttä koskevia sääntöjä sekä pitää sairaalavaranto koronaviruspotilaille ja keinoja torjua COVID-19, mukaan lukien henkilökohtaiset suojavarusteet ja lääkkeet".

"Meidän on toimittava varovasti, tarjottava apua ihmisille ja tuettava taloutta", Putin painotti. Presidentti määräsi myös, että liittovaltion ja alueelliset viranomaiset jatkavat koordinoituja toimia koronaviruksen torjumiseksi sopeuttamalla toimintansa "nykyisiin uhkiin".

Ymppäys

Noin 68 miljoonaa venäläistä on rokotettava koronavirusta vastaan, Vladimir Putin sanoi.

Hän totesi, että kuluttajaoikeuksien ja ihmisten hyvinvoinnin liittovaltion valvontaviraston johtajan Anna Popovan mukaan lähes 70 miljoonaa ihmistä rokotettiin influenssaa vastaan ​​äskettäisen rokotuskampanjan aikana. "Meidän on saavutettava sama taso kuin koronaviruspandemian torjunnassa", valtionpäämies huomautti.

"Aloitimme joukkorokotuskampanjan 18. tammikuuta, meillä on suuria suunnitelmia tältä osin", presidentti totesi. "[Kauppa- ja teollisuusministeri Denis] Manturov ilmoitti minulle, että rokotteiden tuotanto oli aikataulua edellä", hän lisäsi.

TASS

https://tass.com/society/1250055

Kommentit