Ruokakriisi syvenee Afganistanissa, ja 42% väestöstä kärsii nyt nälästä | Relief Web (international)

Uusi raportti paljastaa, että Afganistan on työnnetty syvemmälle jo ennestään vakavaan elintarviketurvakriisiin, jota pahentavat COVID-19-pandemia, äärimmäiset sääilmiöt, jatkuvat konfliktit ja korkeat elintarvikkeiden hinnat, ja 13,15 miljoonaa ihmistä, vain 11,15 miljoonaa ihmistä vain kuukautta sitten nyt edessään akuutti nälkä.


Afganistanin hallituksen lukitustoimenpiteet, jotka otettiin käyttöön COVID-19: n leviämisen estämiseksi maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun, pahensivat jo epätoivoista elintarviketurvatilannetta. Pienet tulot tuottavat toiminnot suljettiin pääosin, mikä johti säästöjen vähenemiseen, mikä vaikutti kykyyn ostaa ruokaa.

CARE Afganistanin varajohtaja Marianne O’Grady sanoi: "Ihmiset ovat palanneet töihin lukituksen jälkeen, mutta kuukausien säästämättömyys on valtava. Monille ihmisille kertyi myös velkaa lukituksen aikana, jota he nyt yrittävät maksaa takaisin, joten päivittäiset kulut vaikuttivat ja vaikuttavat edelleen. Ruoan laittaminen pöydälle on yhä vaikeampi ja talven tullessa olemme erittäin huolissamme Afganistanin ihmisistä. Ja naisille tilanne on vielä vaikeampaa. Afganistanissa yleensä miehet syövät ensin kulttuurinormien takia, joten kun ruokaa ei ole tarpeeksi mennä, naiset menettävät. "

https://reliefweb.int/report/afghanistan/food-crisis-deepens-afghanistan-42-population-now-facing-acute-hunger

Kommentit