Raportti: Israel aikoo iskeä Iraniin | ANTIWAR.COM


14. tammikuuta, (ISRAEL / IRAN, AntiWar.com) - PUOLUSTUSMINISTERI Benny Gantz sanoo, että Israelilla on oltava sotilaallinen vaihtoehto pöydällä. Israelin Hayomin raportin mukaan Israelin puolustusvoimat (IDF) laativat suunnitelmia hyökkäykselle Iranin ydinohjelmaan.


Raportin mukaan IDF: n esikuntapäällikkö Aviv Kohavi pyysi armeijalta kolmea ehdotusta ydinohjelman saavuttamiseksi. Hayom ei tarkentanut ehdotuksia, mutta sanoi, että yksi niistä sisälsi sotilaallisen iskun.

Hayomin mukaan sotilasvaihtoehto vaatii Israelia sijoittamaan enemmän rahaa armeijaansa, ja lainasi Israelin puolustusministeri Benny Gantzia. "On selvää, että Israelilla on oltava sotilaallinen vaihtoehto. Se vaatii resursseja ja investointeja, ja työskentelen sen saavuttamiseksi ”, hän sanoi.

Israelilaiset sanovat vastaavansa Iranin äskettäin ilmoittamaan lisänneensä uraanin rikastamista.

Iran kertoi lisäävänsä uraanin rikastuksen 20 prosenttiin tehden polttoainesauvoja Teheranin tutkimusreaktorille, laitokselle, jonka Yhdysvallat rakensi 1960-luvulla. Huolimatta sensaatiomaisista otsikoista länsimaisessa mediassa, lisääntyneellä rikastamisella on siviili tarkoitus, eikä se osoita, että iranilaiset kilpailevat kohti pommia.

Iranin parlamentti hyväksyi lain, jossa vaaditaan rikastumisen lisäämistä marraskuussa tapahtuneen tutkija Mohsen Fakhrizadeh murhan jälkeen, joka tapettiin ilmeisessä Israelin juonessa. Joten juuri Israelin aggressio johti lopulta lisääntyneeseen rikastumiseen, josta Israel nyt uhkaa.

Hayomin raportti tuli päivä sen jälkeen, kun Israelin Likud-puolueen ministeri uhkasi hyökätä Iraniin, jos Bidenin hallinto palaa vuoden 2015 ydinsopimukseen, joka tunnetaan nimellä JCPOA.

Dave DeCamp Lähetetty 14. tammikuuta 2021 | Luokat UutisetTagit Iran, Israel

https://news.antiwar.com/2021/01/14/report-israels-military-drawing-up-plans-to-strike-iran/

Kommentit