Puolet saksalaisesta liike-elämästä "poistaisi pakotteet Venäjältä": Kannatus Itä-Saksassa kovinta... | RT


  • Pakotteiden hinta: Saksan teollisuus kärsinyt kovasti Venäjän vastaisista pakotetoimista - kysely kertoo | Russia Today Business

  • PUOLET Saksan liiketoimista, jota kyseli maan suurin taloudellinen ajatushautomo Ifo-instituutti, haluaa poistaa Venäjän vastaiset pakotteet, samalla kun rajoitteet ovat iskeneet Saksan teollisuussektoria vastaan kovasti.

23. tammikuuta 2021 (RT) - Rankaisunomaiset Venäjän vastaiset toimet ovat aiheuttaneet laajan byrokraattisen päänsäryn arviolta 40 %:n 862:n kysellyiden yrityksen parissa. Aasiasta kertoi munichilainen instituutti. Samalla kolmasosa yhtiöistä kertoo joutuvansa kohtaamaan lisääntyneet kontrollit. Lisäksi noin 20 prosenttia yrityksistä kertoi, että he kokivat kauppakiellot ja rajoitusket finanssisektorilla, Ifo:n kyselyiden tulokset kertovat.

"Koneiden- ja autojenvalmistajat, kemiallinen teollisuus, sekä sähkösektori ja logistiikka ovat kaikkein eniten vaikuttuneita kärsineitä pakotteista," kertoi Jasmin Gröschl, joka on varapääjohtaja Ifo:n Center for International Economics:ssa, lisäksi asiaa täydensi hänen työtoverinsa Feodora Teti.

Ifo-instituutin tietojen mukaan tieto-, kone, ja autoteollisuus olivat kaikkein pahiten kärsineitä. Arviolta noin 60 prosenttia sektoreista ja 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertovat huomanneensa pakotteiden vaikutuksen taloudellisesti. Maantieteellisesti ja talousalueellisesti pakotteet purivat pahemmin itäsaksalaisiin yrityksiin kuin länteen, kyselystä ilmeni.

Lähes puolet kaikista kyselyyn vastanneista kertoivat voivansa hyötyä EU-pakotteiden poistamisesta. Lisäksi noin 200 manageria, joita kyseltiin Ifo:n toimesta, kertoivat vastustavansa Nord Stream 2 -kaasuputken rakentamisen estämistoimia. Putkihanke on kohdannut yhdysvaltalaisjohtoisia pakotetoimia.

Saksan liike-elämän johtaja myös panivat merkille miten menetetty ulkomaanvienti on saanut Venäjän ostamaan muualta tuotteita. Myös Venäjän vastapakotteet ovat ajaneet asioita samaan suuntaaan - pois Saksasta.

Johtajat Saksan liiketoiminnoista totesi myös, että ne saavat Venäjän tilaamaan muita kuin saksalaisia vientituotteita nykytilanteessa, johtuen myös Venäjän vastapakotteista. Muita yritysten Venäjän kanssa tekemisissä mainitsemia ongelmia ovat valuutanvaihtelut, poliittinen ja taloudellinen epävarmuus, luottamuksen ja maineen menetys sekä lisääntynyt kilpailu kolmansien maiden kanssa.

Venäjälle kohdistetut rangaistustoimenpiteet otettiin alun perin käyttöön Brysselissä vuonna 2014 Ukrainan tapahtumien vuoksi, ja niitä on sen jälkeen jatkettu ja laajennettu toistuvasti. Moskova on vastannut vastapakotteilla kieltämällä useita eurooppalaisia tuotteita.

Russia Today Business

https://www.rt.com/business/513424-german-industry-losses-russia-sanctions/

Kommentit