Presidentti Xi Jinping varoittaa "uudesta kylmästä sodasta"


25. tammikuuta 2021 - Bidenin lehdistösihteeri vastaa ja sanoo, että Yhdysvallat on "vakavassa kilpailussa" Pekingin kanssa.


Kiinan presidentti Xi Jinping piti maanantaina puheen, jossa hän varoitti muita maailman johtajia "uuden kylmän sodan" aloittamisesta.

"Pienien klikkien rakentaminen tai uuden kylmän sodan aloittaminen, muiden hylkääminen, uhkaaminen tai pelottelu ... vain työntää maailmaa jakautumiseen", Xi sanoi vuosittaisessa Maailman talousfoorumissa, joka pidettiin käytännössä tänä vuonna.

"Meidän pitäisi kunnioittaa eroja ja ottaa huomioon eroja, välttää sekaantumista muiden maiden sisäisiin asioihin ja ratkaista erimielisyydet neuvottelujen ja vuoropuhelun avulla", hän sanoi.

Vaikka hän ei maininnut suoraan Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiä jännitteitä, Xin kommentit koskivat selvästi Washingtonin ja Pekingin välisiä happamia suhteita.

Trumpin hallinto toteutti viimeisinä päivinä sarjan kovaa linjaa Kiinaa vastaan ​​sanktioilla ja mustalla listalla kiinalaisia ​​yrityksiä Yhdysvaltain investoinneista. Bidenin hallinnon virkamiesten kommenttien perusteella paine ei tule helpottumaan.

Valkoisen talon lehdistösihteeriltä Jen Psakilta kysyttiin maanantaina, voisivatko Xin kommentit muuttaa nykyisen hallinnon kantaa Pekingiin. "Ei. Luulen, että lähestymistapamme Kiinaan pysyy sellaisena kuin se on ollut siitä lähtien - viimeisten kuukausien, ellei pidempään. Olemme vakavassa kilpailussa Kiinan kanssa", hän sanoi.

”Strateginen kilpailu Kiinan kanssa on 2000-luvun määrittelevä piirre. Kiina harjoittaa toimintaa, joka vahingoittaa amerikkalaisia ​​työntekijöitä, hämmentää teknologista etuamme ja uhkaa liittoutumiamme ja vaikutusvaltaamme kansainvälisissä järjestöissä", Psaki lisäsi.

Yksi Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten lisääntyneiden jännitteiden piirre on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisen toiminnan lisääntyminen Tyynenmeren alueella. Trumpin hallinto purjehti usein sotalaivoja ja lensi vakoojakoneita lähellä Kiinan rannikkoa. Lauantaina USA lähetti lentotukialuksen iskuryhmän Etelä-Kiinan merelle.

https://news.antiwar.com/2021/01/25/chinas-xi-jinping-warns-against-new-cold-war-amid-tensions-with-us/

 

Kommentit