"Pahan voimat voi voittaa": Kiina toivoo Yhdysvaltain ja Kiinan suhteiden parantuvan normaaliksi | Xinhua


  • Kiina vaatii rohkeutta ja viisautta laittaa Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet takaisin oikealle radalle

Lähde: Xinhua | 2021-01-21 22: 40: 28 | Toimittaja: huaxia

Peking, 21. tammikuuta (Xinhua) - Yhdysvaltojen ja Kiinan odotetaan osoittavan rohkeutta ja viisautta, kuuntelevat toisiaan, kohtaavat toisiaan, kunnioittavat toisiaan ja käyvät vuoropuhelua ja yhteistyötä suhteiden "parantamiseksi", sekä palauttaa "kahdenväliset suhteet", tiedottaja sanoi torstaina.

"Uskon, että molempien osapuolten yhteisillä ponnisteluilla Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteiden" paremmat enkelit "pystyvät voittamaan pahan voimat", ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying sanoi rutiininomaisessa lehdistötilaisuudessa.

Hua vastasi sen jälkeen, kun Joe Biden vannoi keskiviikkona Yhdysvaltain 46. presidentin.

"Onnittelemme presidentti Bideniä virkaan astumisesta ja toivotamme presidentti Bidenille menestystä valtionhallinnossa", sanoi tiedottaja.

"Huomasin, että presidentti Biden on toistuvasti korostanut avajaispuheessaan termiä" yhtenäisyys ", jota juuri nykyisissä Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteissa tarvitaan", Hua sanoi.

Hän sanoi, että viimeisten neljän vuoden aikana pieni joukko Kiinan vastaisia ​​poliitikkoja Yhdysvalloissa on valehdellut liikaa omien poliittisten etujensa vuoksi ja yllyttänyt liikaa vihaa ja jakautumista ja lisäsi, että sekä kiinalaiset että amerikkalaiset ovat kärsineet suuresti ja ansaitsevat paremman tulevaisuuden.

Monet näkemyshenkilöt molemmissa maissa ja kansainvälinen yhteisö odottavat Kiinan ja Yhdysvaltojen ennenaikaista paluuta. suhteet oikealle radalle sekä tarvittavat panokset maailman nykyisten suurten ja kiireellisten haasteiden yhteiseen ratkaisemiseen, Hua sanoi.

"Presidentti Biden mainitsi myös, että Yhdysvalloilla on paljon parantamista ja toipumista. Luulen, että sama koskee myös Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteita", Hua sanoi. "Viime vuosina Trumpin hallinto, etenkin Pompeo, on asettanut liikaa miinoja, polttanut liikaa siltoja ja tuhonnut liikaa teitä Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteissa, jotka odottavat puhdistamista, uudelleenrakentamista ja korjaamista."

"Uskomme, että kaikki on mahdollista, jos päätämme siihen", ja molempien osapuolten yhteisillä ponnisteluilla kahdenvälisten suhteiden "paremmat enkelit" voivat voittaa pahan voimat, Hua sanoo.

Vastauksena kyselyyn Kiinan kommenteista Yhdysvaltojen liittymisestä uudelleen Pariisin ilmastosopimukseen ja Maailman terveysjärjestöön (WHO) Hua sanoi Kiinan olevan tyytyväinen näihin päätöksiin ja halukas työskentelemään yhdessä Yhdysvaltojen kanssa näissä puitteissa.

Vastauksessaan kysymykseen COVID-19-kuolonuhreista Yhdysvalloissa, joka on ylittänyt 400 000, Hua ilmaisi Kiinan syvän osanottonsa ihmisille, jotka ovat valitettavasti menettäneet henkensä tässä epidemiassa.

"Ykseys ja yhteistyö ovat tehokkaimpia aseita viruksen voittamiseksi", Hua sanoi ja lisäsi, että Kiina tarjoaa edelleen apua ja tukea Yhdysvalloille epidemian torjunnassa parhaan kykynsä mukaan.

Xinhua

http://www.xinhuanet.com/english/2021-01/21/c_139687781.htm

 

Kommentit