NRA hakeutui konkurssiin | Associated Press, Axios, Yahoo! News


  • NRA (National Rifle Association) julistaa konkurssin, sanoo, että se perustetaan uudelleen Texasiin


National Rifle Association ilmoitti perjantaina, että se on hakenut Chapter 11 -konkurssia ja pyrkii uudelleenyrittämään Texasissa, kutsumalla New Yorkia, jossa se on tällä hetkellä rekisteröity, "myrkylliseksi poliittiseksi ympäristöksi".

Muutos tapahtuu vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun New Yorkin oikeusviranomainen Letitia James nosti kanteen NRA:n lakkauttamiseksi ja väitti ryhmän syyllistyneen petokseen ohjaamalla noin 64 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyslahjoituksiin kolmen vuoden aikana johtajien huolimattomien menojen tukemiseksi.

Sittemin NRA nosti Jamesin haasteen liittovaltion tuomioistuimessa syyttäen häntä sananvapausoikeuden loukkaamisesta.

Washington DC: n oikeusviranomainen Karl Racine nosti elokuussa erillisen oikeusjutun NRA:ta ja sen säätiötä vastaan ​​"hyväntekeväisyysvarojen väärinkäytöstä NRA: n ja sen johtajien tuhlaavien menojen tukemiseksi".

Mitä he sanovat: "NRA ilmoitti tänään rakenneuudistussuunnitelmasta, joka uudistaa meidät pitkällä aikavälillä ja varmistaa jatkuvan menestyksemme maan johtavana perustuslaillisen vapauden puolustajana - ollen vapaa New Yorkin myrkyllisestä poliittisesta ympäristöstä". Wayne LaPierre sanoi kirjeessä jäsenille ja kannattajille perjantaina.

"Suunnitelma voidaan tiivistää yksinkertaisesti: DUMPING New York, ja teemme suunnitelmia perustaa NRA:n Texasiin", LaPierre lisäsi.

"Suunnitelman mukaan NRA jatkaa sitä, mitä olemme aina tehneet - kohtaamalla aseiden, itsepuolustuksen ja metsästyksen vastaisia ​​toimia ja edistämällä perustuslain puolustamista, joka auttaa lainkuuliaisia ​​amerikkalaisia."

"Työmme jatkuu kuten aina. NRA:n toiminnassa tai työvoimassa ei odoteta tapahtuvan suuria muutoksia."

LaPierre väitti myös perjantaina, että NRA on "taloudellisesti yhtä vahva kuin olemme olleet vuosien ajan" huolimatta siitä, että organisaatio irtisanottiin tai tuhottiin kymmeniä työpaikkoja peruutettiin kansallinen konventti ja leikattiin palkkoja viime vuonna koronaviruspandemian vuoksi AP: n mukaan.

NRA:n tiedottaja sanoi toukokuussa, että "kuten kaikki muutkin yritykset ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, meidänkin on pakko tehdä kovia valintoja tässä uudessa taloudellisessa ympäristössä" AP: n mukaan.

Teksasissa jätetyssä konkurssihakemuksessaan kansalliset NRA listasi peräti 500 miljoonan dollarin varat ja velat, Bloomberg kertoi.

Associated Press, Axios, pe, 15. tammikuuta 2021, 23.50

https://news.yahoo.com/nra-files-bankruptcy-says-reincorporate-215035964.html

 

Kommentit