Liberaalit eivät voi hyväksyä sitä, että Yhdysvallat on "johtava terroristivaltio", aivan kuten Trumpin kannattajat eivät voi hyväksyä hänen vaalitappiota - Chomsky RT: lle


Aivan kuten monet Trumpin kannattajat, yhdysvaltalaisia ​​liberaaleja älymystöjä esiintyy fantasiamaailmassa, jossa "kansainvälisen terrorismin" johtava toimittaja - Yhdysvaltain hallitus - nähdään pohjimmiltaan hyvänlaatuisena voimana, Noam Chomsky kertoi RT: lle.


"Aivan kuten et voi saada republikaanien väkijoukkoja myöntämään, että vaalit menetettiin, et voi saada liberaaleja amerikkalaisia ​​intellektuelleja tunnustamaan, että Yhdysvallat on johtava terroristivaltio", Chomsky kertoi RT: n Chris Hedgesille.

Tosiasiat ovat, että Yhdysvallat on melkein koko historiansa suvereenina valtiona käynyt hyökkäyssotaa jotakuta vastaan, Chomsky sanoi. Ronald Reagan pani ulkopolitiikkansa painopisteeseen niin sanotun terrorismin vastaisen sodan, Washington käsitteli "vastustusta Yhdysvaltain terrorismille Keski-Amerikassa ja myös Etelä-Afrikassa".

Yhdysvallat piti Nelson Mandelaa terroristina vuoteen 2008 asti kauan sen jälkeen, kun apartheid-hallitus purettiin. Kansainvälinen tuomioistuin katsoi Yhdysvaltojen salaisen sodan Nicaraguaa vastaan ​​kansainvälisen oikeuden rikkomiseksi.

"Se, mitä Reaganin hallinto teki, oli terrorismin huippu omien määritelmien mukaan", Chomsky sanoi. "Mutta New York Times juoksi toimituksellisesti sanomalla, että voimme hylätä tuomioistuimen tuomion, koska se on vihamielinen foorumi. Miksi se on vihamielinen foorumi? Koska se tuomitsi USA: n. "

Toinen Yhdysvaltojen uhri on Kuuba, joka kesti vuosikymmeniä kestäneen saarron ja jatkuvan Yhdysvaltojen kampanjan heikentääkseen sen hallitusta ja aiheuttamalla kansannousua. Yhdysvalloissa näiden toimien katsotaan CIA: n hautovan typeriä juoni Fidel Castron partan poistamiseksi. "Se ei ollut, se oli vakava terrori-sota, joka melkein johti maailman tuhoutumiseen" Kuuban ohjuskriisin kanssa, Chomsky huomautti.
     
Liberaalien intellektuellien kyvyttömyys nähdä Yhdysvaltain politiikka sellaisena kuin se on, ei ole jotain, joka on hautautunut historiakirjoihin tai rajoittunut ulkomailla tapahtuvaan. Esimerkiksi 6. tammikuuta Capitolissa tapahtunut mellakka ei ollut jokin "hullu joukko" Trumpin kannattajia, jotka tulivat "tyhjästä" ja jotka kukistettiin todistamaan amerikkalaisen demokratian kunnia.

"On todella vakavia haittoja - kaksipuolista, muuten, vaikka republikaanit ovat poistuneet spektristä - mutta niistä ei keskustella", hän sanoi.

Ja tämä epäonnistuminen aiheuttaa todellista vahinkoa miljoonille amerikkalaisille. Bernie Sandersin, poliitikon, jota voitaisiin helposti pitää oikeuskeskuksena Saksan kaltaisessa maassa, ideat maalattiin liian radikaaleiksi USA: lle presidentinvaalikampanjan aikana.

"Konservatiiviset puolueet pitävät Euroopassa itsestäänselvyytenä sitä, mitä hän vaatii - yleistä terveydenhuoltoa, ilmaista korkeakoulutusta", Chomsky sanoi. "Tämä on niin loukkaavaa amerikkalaisia ​​vastaan ​​sanomalla, että olet niin taaksepäin ja taantumuksellinen, ettet voi saada mitä Meksikolla, Ranskalla, Brasilialla on."

RT

https://www.livetube.tv/blog/liberals-cant-accept-us-is-a-leading-terrorist-state-just-as-trump-supporters-cant-accept-his-election-loss-chomsky- to-rt-2

Kommentit