Kiina kasvaa nopeiten vuosisataan: Kiina ohittaa Yhdysvallat suurimpana taloutena vuonna 2028: Russia Today


  • Kiina saattaa kaataa Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena odotettua aikaisemmin
  • Maan osuus maailmantaloudesta kasvoi nyt nopeiten koko tällä vuosisadalla. Tilastot osoittivat, että maailmanlaajuinen tuotanto laski 4,2 prosenttia viime vuonna, mikä nosti Kiinan osuuden 14,5 prosenttiin vuoden 2010 dollarin hinnoilla.


17. tammikuuta 2021 (Russia Today) - Maailman toiseksi suurimman talouden Kiinan bruttokansantuotteen ennustetaan kasvavan 8,2 prosenttia tänä vuonna, ja se ylittää edelleen maailmanlaajuiset kaverinsa, mukaan lukien Yhdysvallat.

Kiina on ainoa merkittävä talous, joka on välttänyt supistumisen vuonna 2020. Se on nyt ohittamassa Yhdysvaltoja suurimpana taloutena vuonna 2028, sanoi Brookings Institutionin globaalitaloutta ja kehitysohjelmaa vastaava apulaisjohtaja Homi Kharas. Se on kaksi vuotta nopeammin kuin hän oli aiemmin arvioinut.

Maan osuus maailmantaloudesta kasvoi nopeimmin tällä vuosisadalla. Tilastot osoittivat, että maailmanlaajuinen tuotanto laski 4,2 prosenttia viime vuonna, mikä nosti Kiinan osuuden 14,5 prosenttiin vuoden 2010 dollarin hinnoilla.

Taloustieteilijät huomauttivat, että Peking syventää taloudellisia siteitä Aasiassa ja Euroopassa ja haluaa kotimaisen kulutuksen voimistaa seuraavaa kasvuvaihetta. Tällä viikolla presidentti Xi Jinping sanoi, että "aika ja tilanne" olivat maan puolella uutena vuonna, kun Washington kamppaili kotimaan kuohunnan kanssa.

Pandemia voi auttaa Kiinaa "vakiinnuttamaan asemansa maailmantaloudessa", Arkansasin yliopiston Aasian tutkimusten johtaja Ka Zeng kertoi Bloombergille. Yhdysvaltain ja eurooppalaiset yritykset keskittyvät todennäköisesti enemmän Kiinaan, koska "maa voi olla ainoa suuri kasvun lähde pandemian jälkeisessä maailmassa".

Jo nyt maailman suurin viejämaa,
Kiinan toimitukset kasvoivat 3,6 prosenttia vuonna 2020 virallisten tietojen mukaan. Koko maailmankauppa supistui todennäköisesti 5,6 prosenttia Yhdistyneiden Kansakuntien (YK):n kauppa- ja kehityselimen UNCTADin arvioiden mukaan.

Russia Today

https://www.rt.com/business/512623-china-world-largest-economy/

 

Kommentit