IMF arvioi Kiinan talouden kasvavan 7,9 prosentilla vuonna 2021 | Xinhua-uutiset


WASHINGTON, 8. tammikuuta (Xinhua) - Kiinan talouden ennustetaan kasvavan 7,9 prosenttia vuonna 2021 1,9 prosentin kasvun jälkeen vuonna 2020, kun taloudellinen toiminta normalisoituu edelleen ja kotimaiset COVID-19-tautipesäkkeet pysyvät hallinnassa, Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) sanoi perjantaina.


"Kiinan talous jatkaa nopeaa toipumistaan ​​pandemiasta, jota tukevat voimakkaat hillintätoimet ja nopeat poliittiset toimet kriisin vaikutusten lieventämiseksi", IMF: n johtokunta sanoi lausunnossaan saatuaan päätökseen vuotuisen IV artiklan mukaisen tarkastelun. Kiinan talous.

"Päättäjät ovat tarjonneet taloudellista helpotusta ja verotukea eniten kärsineiden yritysten suojelemiseksi ja samalla taloudellisen vakauden turvaamiseksi", IMF: n hallitus totesi, että makrotalous- ja finanssipolitiikka ovat tukeneet talouden elpymistä.

IMF: n pääjohtajat kehottivat jatkamaan "kohtuullisen tukevaa" finanssi- ja rahapolitiikkaa, kunnes Kiinan elpyminen on vankalla pohjalla.

Elpymisen toteutuessa rahoitusalaa tukevat väliaikaiset toimenpiteet olisi korvattava toimintalinjoilla, joilla puututaan ongelmalainoihin ja vahvistetaan sääntely- ja valvontakehyksiä, pääjohtajat totesivat.

Johtajat olivat myös tyytyväisiä Kiinan rakenneuudistusten jatkuvaan etenemiseen etenkin rahoitusalan avaamisen ja työvoiman liikkuvuuden parantamisen "hukou-uudistusten" avulla.

"Rakenneuudistus on avain potentiaalisen kasvun vauhdittamiseen, ulkoisen epätasapainon vähentämiseen ja joustavamman, vihreämmän ja osallistavamman talouden rakentamiseen", he sanoivat.

"Oletamme perustason ennusteemme mukaan, että (Kiinan talouskasvun) tärkein veturi on tänä vuonna yksityinen kulutus", IMF: n Kiinan-operaation johtaja ja Aasian ja Tyynenmeren osaston apulaisjohtaja Helge Berger kertoi Xinhualle perjantaina. lehdistötilaisuus.

Berger sanoi, että yksityisen kulutuksen pitäisi kasvaa vuonna 2021 pandemian vetäydyttyä, ja se on riittävän vahva kompensoimaan pienemmän investointiroolin ja julkisen tuen asteittaisen peruuttamisen.

"On myös ratkaisevan tärkeää säätää finanssipolitiikan tuen koostumus kulutusta helpottavalla tavalla, ja tämä voidaan tehdä vahvistamalla sosiaaliturvaverkkoja", hän sanoi.

Berger sanoi, että viimeisin ennuste Kiinan kasvuvauhdista vuonna 2021 oli hieman alle 8,2 prosenttia, jonka IMF arvioi viime vuoden lokakuussa, koska IMF: n henkilöstö odottaa Kiinan viranomaisten antavan alhaisempaa verotukea tänä vuonna.

"Aiomme tarkastella tätä ennustetta uudelleen tulevaisuudessa viimeisimmän kehityksen valossa", hän sanoi.

Maailmanpankki odotti viimeisimmässä tiistaina julkaistussa globaalissa talousnäkymässään myös Kiinan talouden kasvavan 7,9 prosenttia vuonna 2021.

Kiinan toipuminen on edennyt "odotettua nopeammin", ja sitä on tukenut myös odotettua voimakkaampi puretun kysynnän vapauttaminen, totesi Maailmanpankin tasa-arvoisen kasvun ja rahoituslaitosten varapuheenjohtaja Ayhan Kose.

"Kun Kiinan talous on toipumassa tasaisesti COVID-19-sokista, viranomaiset ovat edelleen sitoutuneita noudattamaan varovaista politiikkaa, joka edistää kestävää ja korkealaatuista kasvua jatkossakin", IMF: n Kiinan toimitusjohtaja Jin Zhongxia kertoi Xinhualle.

Jin vetoaa alueellisen kattavan talouskumppanuuden (RCEP) vapaakauppasopimuksen allekirjoittamiseen ja kahdenvälisten investointisopimusneuvottelujen päätökseen saattamiseen Euroopan unionin (EU) kanssa.Jin uskoi, että Kiina jatkaa globaalien taloudellisten yhteyksien ja yhteistyön laajentamista taloudellisen tehokkuuden ja joustavuus.

Lähde: Xinhua | 2021-01-09 02: 56: 34 | Toimittaja: huaxia

Xinhua

http://www.xinhuanet.com/english/2021-01/09/c_139652985.htm

Kommentit