Ilman internetin sananvapautta: Mitä ihmettä tapahtuu USA:lle? | ZeroHedge.com


  • USA. Häviävätkö kaikki muutkin meidän vapaudet kohta ikkunasta lentäen ulos? Yhdysvaltain perustajaisät kääntyvät haudassa.
  • Ennen kuin suuryritysten valtaan puututaan, meillä ei ole enää koskaan todella vapaata yhteiskuntaa.
  • Facebookin ja Twitterin osakkeet putosivat kummatkin yli 4 prosenttia päivässä sen jälkeen, kun kielsivät Donald Trumpin tilit. Yhtiöt menettivät miljardeja sijoituksissa. Suhteellisen iso joukkopako menossa kyseisistä sosiaalisista medioista.


ZEROHEDGE.COM, (tiistaina 12. tammikuuta) - On melko ironista, että monet niistä, jotka aina sanovat meille, että tarvitsemme "monimuotoisuutta" yhteiskunnassamme, ovat myös vahvimpia ääniä sosiaalisen median "näkökulmien monimuotoisuutta" vastaan.

Tämän kansan perustajat halusivat varmistaa, että kukaan ei koskaan ota meiltä oikeutta sananvapauteen, ja siksi se kirjattiin Bill of Rights -asiakirjaan.

Valitettavasti tuomioistuimet ovat heikentäneet tätä oikeutta viime vuosikymmenien aikana, ja nyt kohtaamme kaikenlaisen sanavapauden hyökkäyksen, joka ei ole mitään muuta kuin mitä olemme koskaan nähneet. Ja kun sananvapaus on kokonaan kadonnut, kaikki muut oikeuksemme seuraavat pian, koska niitä ei enää voida puolustaa.

Kun Yhdysvallat perustettiin, hallitus oli todellakin ainoa suuri uhka sananvapaudelle. Amerikan alkupuolella yritykset olivat kooltaan ja laajuudeltaan erittäin rajoitettuja, ja siksi, että perustajamme päättivät olla antamatta niiden tulla liian suuriksi tai liian voimakkaiksi.

President Trumps -alustakiellot avaavat keskustelun sananvapaudesta

Perustajamme tiesivät, että valtava rahan ja vallan keskittyminen olisi suuri uhka vapaudelle, ja se on todellakin osoittautunut paikkansa.

Vanhoina aikoina, jos halusit ilmaista itseäsi, voit tarttua saippualaatikkoon ja suunnata alas paikalliseen kadunkulmaan. Syy siihen, miksi käytämme termiä "ideoiden markkinapaikka", johtuu siitä, että ihmiset kirjaimellisesti tapasivat kerääntyä torille ja kaupungin aukioille ja vaihtaa ideoita keskenään.

Meidän aikanamme Internetistä on tullut paikka, jossa me kaikki keräämme vaihtamaan ideoita, mutta valitettavasti kaikkien tärkeimpien kokoontumistilojen hallinta on hyvin pienen ryhmän valtavien teknologiayritysten käsissä.

Kun Facebook, Twitter ja muut alkoivat kasvaa, he yleensä antoivat ihmisten sanoa melkein mitä he halusivat sanoa, ja tieto virtasi melko vapaasti.

Sensuuri on kuitenkin lisääntynyt dramaattisesti viimeisten neljän vuoden aikana, ja se saavutti crescendon toisena päivänä, kun Twitter ilmoitti keskeyttävänsä presidentti Trumpin tilin pysyvästi.

Kuinka (USA:n) perustajamme suhtautuisivat siihen?

Tekniikan jättiläisillä, kuten Facebookilla ja Twitterillä, on nyt enemmän rahaa kuin monilla kokonaisilla mailla, ja monin tavoin heillä on myös sama valta kuin monilla kansallisilla hallituksilla.

Ajattele vain tätä - presidentti Trump ei koskaan voinut viedä kykyäsi ilmaista itseäsi, mutta Facebook ja Twitter voivat.

Tietysti suuryritykset hallitsevat melkein myös kaikkia muita osa-alueitamme yhteiskunnassamme. Näistä kollektivistisista instituutioista on tullut erittäin vaarallisia, ja ne ovat todella alkaneet heittää painoaan.

Ennen kuin suuryritysten valtaan puututaan, meillä ei ole enää koskaan todella vapaata yhteiskuntaa.

Aivan kuten vasemmistohallitukset, myös suuryritykset pyrkivät keräämään mahdollisimman paljon rahaa ja niin paljon valtaa yhden sateenvarjon alle.

Perustajamme halusivat antaa ihmisille mahdollisuuden, ja siksi he halusivat rajoittaa hallituksen kokoa ja siksi halusivat rajoittaa myös yritysten kokoa.

Valitettavasti paitsi presidentti Trump sai Twitterin viime päivinä. Konservatiivisten tilien joukot on pyyhitty pois, ja tämä on saanut monet käyttämään sanaa "puhdistus" kuvaamaan mitä tapahtuu.

Twitter-tililläni olen kirjaimellisesti menettänyt yli tuhat seuraajaa muutamassa päivässä. Toiset ovat menettäneet paljon enemmän.

Monet konservatiivit ovat paenneet Parlerille, mutta viime päivien aikana suuret tekniset jättiläiset ryhtyivät ottamaan koko alustan alas ...

Parler siirtyy todennäköisesti offline-tilaan jonkin aikaa sunnuntai-iltana, koska Amazon Web Services on päättänyt keskeyttää sosiaalisen median alustan keskiviikkona Yhdysvaltain Capitol-mellakan jälkeen, johtajat sanoivat sunnuntaina.

"Olemme selvästi eroteltuina", poliittinen johtaja Amy Peikoff kertoi Fox & Friends Weekendille eräänä päivänä sen jälkeen, kun Apple oli keskeyttänyt Parlerin App Storesta, vaikka se nousi ilmaisohjelmien osaston ykköseksi aiemmin päivällä. .

Olin aivan hämmästynyt, kun kuulin sen tapahtuneen.

Nämä ihmiset eivät pelaa pelejä.

Tällä hetkellä Gab.com on edelleen ylöspäin, ja heidän liikenteensa on kasvanut yli 750 prosenttia viime päivinä ...

Gab.com, sananvapaa sosiaalinen verkosto, sanoo, että liikenne on lisääntynyt yli 750 prosenttia viime päivinä presidentti Donald Trumpin mustalle listalle seuraamiseksi useimmista valtavirran teknologia-alustoista.

”Liikenteemme on kasvanut 753% viimeisen 24 tunnin aikana. Kymmeniä miljoonia käyntejä ”, Gab vastasi kysymykseen hitaista lastausnopeuksista.

Mutta kuinka kauan kestää, ennen kuin Gab myös otetaan pois?

Suuret teknologiayritykset eivät halua monimuotoisuutta, eivät halua kilpailua eivätkä myöskään erimielisyyksiä.

He haluavat täydellisen ja täydellisen dominoinnin.

Peruuta kulttuuri ei ole hyvä yhteiskunnallemme. Jos kaikki, joiden näkemykset eivät ole "poliittisesti korrekteja", lopulta "peruutetaan", meillä on yhteiskunta, joka näyttää paljon kuin kommunistinen Kiina.

Ja luulen, että juuri sitä monet ihmiset todella haluavat.

Ei ole aina helppoa kuunnella loukkaavia näkökulmia. Henkilökohtaisesti en pidä suurimmasta osasta sitä, mitä kansalaiset sanovat vuonna 2021.

Mutta Yhdysvalloissa meidän ei ole tarkoitus vaientaa vastakkaisia ​​näkemyksiä, jotka eivät pidä meistä. Sen sijaan meidän on tarkoitus pyrkiä voittoon ideoiden markkinoilla osoittamalla, että näkemyksemme ovat parempia.

Valitettavasti suuret teknologiayritykset ovat päättäneet, että miljoonia amerikkalaisia ​​ei pitäisi enää sallia osallistua ideoiden markkinoille, koska heidän näkemyksensä ovat aivan liian loukkaavia.

Ironista kyllä, monilla sensuroivista on loukkaavimmat ja vaarallisimmat näkökulmat kaikista.

Tarpeetonta sanoa, että jos pysymme tällä polulla, jolla olemme tällä hetkellä, Amerikalla ei ole tulevaisuutta.

Ilman sananvapautta perustajien perustama hallintojärjestelmä ei yksinkertaisesti toimi.

Mitä järkeä on edes vaaleilla, jos voimme ilmaista vain yhden näkökulman?

Kiinassa ei saa olla erimielisyyksiä, ja yksi poliittinen puolue hoitaa kaikkea pysyvästi.

Amerikka näyttää kulkevan samaan suuntaan, ja maassa on miljoonia ihmisiä, jotka ovat todella innoissaan siitä, että näin tapahtuu.

* * *

Michaelin uusi kirja nimeltä "Lost Prophecies of the Future Of America" ​​on nyt saatavana nidottuina ja Kindle-sovelluksina Amazonissa.

* * *

Julkaissut Tyler Durden | Tiistaina 12. tammikuuta 2021 - 23:25
Kirjoittaja Michael Snyder The Economic Collapse -blogin kautta.

Lue alkuperäinen teksti:
https://www.zerohedge.com/geopolitical/without-freedom-speech-what-going-happen-america

Kommentit