VLADIMIR PUTIN: TEKOÄLY ei ole hypeä eikä se "haalistu" ajan myötä | TASS


4. joulukuuta 18:10 Tekoälyssä ei ole kyse hypestä, se ei "haalistu" ajan myötä - Putin

 

Presidentti muistutti, että maailman historiassa nähtiin monia tapauksia, joissa suuret yritykset tai jopa maat "nukkuivat" läpi teknisen läpimurron ja pyyhkäistiin pois historiallisesta vaiheesta yön yli

 

NOVO-OGARYOVO, 4. joulukuuta, (TASS) - Tekoäly ei ole hypeä eikä se "haalistu" ajan myötä, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi kansainvälisen tekoälymatkan (AI Journey) verkkokokouksen täysistunnossa.

 

"Jaamme vakavia resursseja, sekä taloudellisia että hallinnollisia, teknologioiden luomiseen ja kehittämiseen. Kyse ei ole näiden varojen käytöstä, korkealaatuisten laitteiden ja muiden kodinkoneiden ostamisesta. Tekoäly ei tarkoita ns. arvostettu trendi, joka häviää, häviää huomenna tai ylihuomenna. Ei, tätä ei tapahdu ", presidentti totesi.

Hän muistutti, että "globaali historia tietää monia tapauksia, joissa suuret, globaalit yritykset ja jopa maat kirjaimellisesti nukkuvat läpi teknisen läpimurron ja pyyhkäistiin pois historiallisesta yöksi".

"Meidän on muistettava tämä. Haluan, että kollegani ministeriöissä, osastoissa, Venäjän federaation alueilla, valtion yrityksissä, tutkimuskeskuksissa ja yliopistoissa kuulevat minut nyt: meidän on ratkaistava perusteellisesti uudella tasolla olevat ongelmat", päällikkö valtion sanoi.

 

Putin lisäsi, että "tämä on vaikea koe monille", mikä asettaa heidän kykynsä "luopua kierteisistä ideoista, malleista ja stereotypioista" ja olla valmiita "muuttumaan, oppimaan ja johtamaan" testiin.

 

Mutta samaan aikaan nykyinen tilanne on "innostava haaste" "vahville, rohkeille ja nykyaikaisille johtajille, yrittäjille ja insinööreille".

 

Valtionpäämies lisäsi, että suunniteltu digitaalinen muutos vaikuttaa kaikkiin ihmisiin ja kaikkiin Venäjän hallintotasoihin.

 

"Maamme ratkaisi onnistuneesti eri vaiheissa kunnianhimoiset teknologisen ja alueellisen kehityksen tehtävät, rakentamalla rautateitä ainutlaatuisella vauhdilla 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa ja sähköistämällä 1920- ja 1930-luvuilla.

Muuntaminen valtavirraksi on vertaansa vailla kaikilla aloilla tapahtuvien muutosten syvyyden suhteen. Ne vaikuttavat todella jokaiseen ihmiseen, jokaiseen perheeseen, jokaiseen talouden ja sosiaalialan sektoriin, jokaiseen organisaatioon ja jokaiseen hallinnon tasoon, koko hallitus ", Putin sanoi.


TASS


https://tass.com/economy/1231575

Kommentit