Peli pelattu Yhdysvallat: Maailma ei enää halua dollareitasi - Peter Schiff, RT Business


Dollari-indeksi rikkoitui alaspäin alle 90:n maagisen arvon viime viikolla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018:n kevään. Kasvava heikkous tarkoittaa suuren pudotuksen olevan tulossa Greenback-valuutalle vuonna 2021, kertoo veteraani pörssihai Peter Schiff.


"Ja se ei tule loppumaan vuonna 2021. Tämä tulee olemaan jälleen uusi monivuotinen pudotusmarkkina dollarille," hän kertoi hänen podcast-radiolähetyksessä. Schiffin mukaan tulemme päätymään dollarin kanssa kaikkien aikoja alhaisimmalle tasolle joka oli vuoden 2008 71.58:n lukema.

"Joten, meillä on vielä matkaa päästäksemme sinne. Joten olemme huolissaan 20:sta pisteestä. Mutta kyseessä on jopa suurempi pudotus kartoittamattomassa ympäristössä kun saavutamme 70:n arvon."

Hän osoitti miten heikko työllisyysmarkkinatilanne asettaa lisää painetta kongressille ja keskuspankki Federal Reservelle "tekemään jotain."

"Mutta, mitä he tekevän on luovat lisää inflaatiota koska he jotenkin ajattelevat sen olevan edullista, ja kun saamme lisää inflaatiota, tulemme saamaan vähemmän työttömyyttä. Mutta todellisuudessa, tulemme saamaan lisää työttömyyttä johtuen lisäinflaatiosta. Ja vaikka ihmiset ovat työllistettyjä, tulevat he kärsimään elinkustannusten kasvavasta kalleudesta johtuen."

Heikkous dollarissa tulisi olla varoitussignaali siitä miten peli Fedin dollaripainosta ja stimuluksista tulevat loppuun, Schiff kertoi. On olemasa hyvä mahdollisuus taseen rikkovan 10 biljoonan dollarin rajan vuoden 2021:n loppuun mennessä.

Taloustietelijän mukaan, ainoa syy miksi Yhdysvaltain talous toimii on koska dollari on aliarvostettu valuutta. "Ainoa syy miksi keskuspankki Fed on pystynyt pääsemään pälkähästä stimuluksen ja pelastuspakettien kanssa on miten maailma ostaa kaikkia noita dollareita. Mutta nyt maailma ei enää halua noita dollareita, ja on itse asiassa alkamassa vetämään niitä takaisin - tässä koko prosessi tulee kiihtymään."

Russia Today Business

https://www.rt.com/business/510435-game-over-us-dollar/

Kommentit

Lähetä kommentti