RT: "Yhdysvallat on varaton, valtava täysin velan tukema kuplatalous" | Peter Schiff


PETER SCHIFF
(Russia Today/17. marraskuuta 2020, klo 08:40) - Eräs Joe Bideniä neuvova lääkäri kertoi koronavirukseen liittyen, että Yhdysvaltojen pitää tehdä täysinäinen sulkutilanne neljästä kuuteen viikkoon samalla kun hallitus vain maksaa kaikille. Peter Schiff sanoo kyseisenkaltaisen ehdotuksen olevan naurettava.


"Talouden alasajo neljästä kuuteen viikkoon, tämän jätkän mukaan, tulisi todella käynnistämään talouden koska me todella tuhottaisiin kyseinen sairaus - vaikka ei ole mitään todisteita sulkutilan todella tekevän mitään," Schiff kertoi podcast-lähetyksessään. "Mutta tämä nero ehdottaa meille tuota, no, se ei tule todella vahingoittamaan taloutta, koska tämän miehen mukaan - veikkaan ettei hän ole vain Covid-neuvonantaja, vaan arvaan hänen olevan talousneuvonantaja myös - mutta mitä hän sanoo on, 'Me vain saamme liittovaltion hallituksen maksamaan kaikille.'"

Schiffin mukaan, "Tämä on eräänlaista järjettömyyttä jota keskustellaan nyt. Koska kaikki ajattelevat, no, ei se haittaa, koska liittovaltion hallitus tulee maksamaan siitä. Nyt, tietysti, liittovaltion hallituksella ei ole yhtään rahaa. Liittovaltion hallitus on varaton."

Taloustieteilijä viittasi miten Yhdysvaltain hallituksella oli 284 miljardin dollarin budjettivaje lokakuussa, joka on korkein lokakuinen budjettivaje Amerikan historiassa.

Samaan aikaan yli 700 tuhatta ihmistä haki työttömyysetuuksia, kertovat viimeisimmät viikkoraportin tiedot jotka julkaistiin 12. marraskuuta. "Jos talous on palautumassa, miksi niin monet ihmiset vieläkin menettävät työnsä?" Schiff kysyi.

Hän selitti, että kaikki raha jota Yhdysvaltain keskuspankki Fed painaa tulevat vahingoittamaan taloutta enemmän kuin Covid-19:n tuho. "Vaikkakin sulkutila loppuisi täyskäännöksellä ja säästettäisiin joitain ihmisiä, onko se todella sen laskun arvoinen? Itse asiassa, kuka tietää kuinka monta ihmistä verrattain enemmän saattaa kuolla sulkutilan sijasta kaikilla rahoilla Fed on painanut tukeakseen sulkutilaa."

Puhutaan kasvavasta ongelmasta amerikkalaisille eläkeläisille, veteraani pörssimeklari kertoi sen olevan vain merkki valtavasta kuplataloudesta jota tuetaan täysin velalla.

"Se näyttää miten heikko talous on. Koska jos meillä itse asiassa olisi vahva talous, ajattelisitko pitäisikö 70 ja 80-vuotiaiden joutua velkaantumaan? Ei! Miksi monet vanhemmat amerikkalaiset pakotetaan ottamaan lainaa? Koska he ovat varattomia. Koska he eivät pysty selviytymään ilman velkaa."

Russia Today, Peter Schiff-podcast.

https://www.rt.com/business/506924-us-broke-economy-bubble-debt/

Kommentit