RT: Venäjän ja Kiinan välistä kauppaa ei ole haitannut koronapandemia ja on 110 miljardia dollaria tänä vuonna - suurlähettiläs


VENÄJÄ (7. marraskuuta 2020, Russia Today) - Venäjän ja Kiinan välinen kauppavolyyymi saattaa pysyä samalla, 110 miljardin dollarin, tasolla mikäli kauppa jatkuu nykytahdilla, kertoi Venäjän Kiinan suurlähettiläs Andrey Denisov.VENÄLÄINEN DIPLOMAATTI, joka vieraili Shanghaissa kunniavieraana kolmannella China International Import Expo -messuilla, kertoi TASSille ettei koronaviruspandemia ole vahingoittanut kyseisten kahden maan välistä kauppaa.

"Ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana, kertovat kiinalaiset tilastot, olivat käytännössä edellisvuoden tasolla. Kaupan liikevaihdon lasku on noin kaksi prosenttia”, hän sanoi ja lisäsi, että nykyinen kauppavolyymi on lähes 80 miljardia dollaria ja sen odotetaan saavuttavan 110 miljardia dollaria vuoden loppuun mennessä.

"Harmi, tietysti, on miten emme pystyneet kasvattamaan kauppaa, mutta, toisaalta, on kannustavaa miten se ei myöskään ole laskenut paljon," Denisov lisäsi.

Kauppa kahden kyseisen maan välillä on ollut kasvussa, ja vuonna 2019 Moskova ja Peking sanoivat poistavansa kaikki esteet jotka tulisi eteen niiden nopeasti kehittyvässä yhteistyössä. Kaksi osapuolta myös ilmoitti merkittävän päämäärän kaksinkertaistaa kauppavolyymi 200 miljardiin vuoteen 2024 mennessä.

Kiinan uusi Moskovan suurlähettiläs, Zhang Hanhui, kertoi Pekingin pitävän Moskovaa luotettavana partnerina ja aukaisevan sen markkinoitansa lisää ja lisää venäläisille tuotteille. Diplomaatti lisäsi samalla kun Peking oli mukana kiihtyvässä kauppasodassa Washingtonin kanssa ja leikkasi se tuontia Yhdysvalloista, etenkin maataloustuotteissa, samalla se tarvitsi lisää tuontilähteitä, ja silmäili Venäjää hyvänä korvaajana.

"Me tulemme valitsemaan uuden tomittajan. Ja Venäjä on kaikkein luotettavin sellainen," sanoi Zhang.

Russia Today

https://www.rt.com/business/505719-russia-china-trade-pandemic/

Kommentit